Novo delovno mesto: lesena tekaška steza

Živimo v časih, kjer je dela od doma vse več, časa za gibanje pa vse manj. V nemškem podjetju Walkolution so našli zanimivo rešitev, kako opraviti vse hkrati in pozor – izvedli so jo v lesu! Dobrodošli na najsodobnejšem delovnem mestu: leseni tekaški stezi!

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.walkolution.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_walkolution
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_walkolution

Dr. Eric Söhngen in Frank Ackermann

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_walkolution
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_walkolution
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_walkolution
Zasnovali so več različnih modelov, ki se razlikujejo po velikosti in obliki, prav vsi pa vključujejo tekalno stezo in delovno površino. Naprednejša modela MTD700R in MTD800R sta že v osnovi opremljena s pisalno oziroma delovno površino na dvižnih nogah, ki omogočajo prilagodljivo višino. Le izhodiščni model MT300 je preprosta tekalna steza, ki jo lahko postavite poleg katere koli pisalne mize in tako elegantno združite gibanje in okolje; kot dodatno opcijo pa si lahko omislite še držali oziroma oporo.
Pri vseh modelih so dali možnost izbire tudi glede lesa: bodisi elastične letvice, bodisi bolj stabilno izvedbo v brezovem lesu. Posebnost je še modularna zasnova: vsak model lahko kadarkoli poljubno nadgradite. Tekalne steze Walkolution nemškega podjetje Walkolution, ki sta ga leta 2017 ustanovila dr. Eric Söhngen in Frank Ackermann, so izdelane trajnostno, tudi uporaba je okolju prijazna, saj za delovanje ne potrebujejo električne energije. Ker jih poganja naša lastna telesna energija, je izkoristek gibanja še večji.
Ob vsem tem ne čudi, da so že postale mednarodna uspešnica. Naprodaj so v več kot 40 različnih državah, njihovi kupci so tako posamezniki kot tudi večja podjetja. Očitno predstavljajo dobrodošlo rešitev tako za pisarne, kot domače telovadnice, pa tudi rehabilitacijske centre in celo zdravilišča. Ne gre le za boljši izkoristek časa, ampak tudi za način, da postane delo zabavno. In ker so izbrali za material les, novodobno delovno mesto prijazno priporočamo tudi mi!
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_walkolution
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_walkolution
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_kauri

Drzno oblikovanje v lesu: pohištvo iz jurskega sveta

Bi pogostili svoje najdražje za dekorativno mizo, narejeno iz lesa enega najbolj nenavadnih dreves na svetu, ki je za povrh star 50.000 let? Prisluhnite izjemni pohištveni zgodbi, ki jo piše italijansko podjetje.

Drzno oblikovanje v lesu: tretje življenje za hrast iz Benetk

Če bi prestolnico Benečije nekoč vzelo morje, kot naj bi nekdaj Atlantido, bi prepoznavna esenca in nesporna slava Benetk še dolgo navdihovali naslednje rodove s prav posebnimi kosi pohištva. Prepoznavno beneško veduto skoraj v celoti držijo nad gladino hrastovi stebri. Le ugibamo, koliko debel jih je nosilo in jih še vedno soustvarja beneško slavo. Zdaj je temu lesu podarjeno tretje življenje v izdelkih prestižnega značaja.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_wood_farm

Od stare angleške kmetije do zgleda sodobne bivanjske arhitekture

Novogradnja, postavljena na temeljih stare lesene kmetije na angleškem podeželju, je ambiciozen projekt sodobnega dizajna, ki na svojstven način poveličuje les. Da je urejena po visokih trajnostnih standardih in se obenem lepo umešča na angleško podeželje, gre zasluga lastniku, investitorju in arhitektu – vse v eni osebi.