Idilična hiška na angleškem podeželju

Vedno več ljudi se odloča za selitev v minimalistične hiške, ki dajejo občutek pristnosti sobivanja z naravo. Našo pozornost je tokrat pritegnila The Climber’s Cabin, ki je rezultat odličnega sodelovanja naročnikov in arhitektov studia AR Design.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.ardesignstudio.com www.martingardner.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin

Zasnovana z namenom občasnega prenočišča za goste, ima hiška, ki leži v Winchestru na jugu Anglije, idilično mikrolokacijo: med potočkom in gozdom. Ker naročnik ni imel izkušenj z gradnjo, so v studio AR Design sledili enostavnejši zasnovi, ki ne zahteva kakšnih izjemnih posegov. Investitorji so se namreč odločili večino gradnje opraviti sami. Želja je bila zagotoviti dovolj prostora za štiri osebe, arhitekti pa so imeli na voljo pičlih 25 kvadratnih metrov. 

 

Zasnovo so začeli s preprosto škatlo dimenzij 6 x 4 metre, ki so jo potem obračali, vrteli in prilagajali, dokler niso našli popolne rešitve. Skozi veliko sprednje steklo lahko vidimo v sprednji prostor. Prvenstveno je bil zasnovan kot dnevna soba, vendar se prosto prilagaja glede na potrebe. V zadnjem delu hiške leži dvignjena otroška spalnica, pod katero je prostor za shranjevanje. V prostoru namenjenemu spanju so manjša okna, ki omogočajo razgled na čudovito okolico.

 

Pri gradnji so veliko pozornosti namenili čim manjšemu vplivu na okolico. Hiška je popolnoma samozadostna in zaradi odlične izolacije ne potrebuje dodatnega ogrevanja. Material, ki je bil uporabljen pri gradnji, je večinoma les lokalnega izvora, v notranjosti najdemo tudi dišeči in prepoznavni cedar. Rezultat dobrega timskega dela naročnikov in arhitektov je navdihujoča hiška, ki daje s pomočjo lesa, stekla in domiselne zasnove občutek neposrednega stika z neokrnjeno naravo.

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_najvecja_prenovljen_pub

Prenovljen obrečni pub za nov začetek

Nekoč ena glavnih postojank popotnikov na stičišču rek Ouse in Nidd, ki je bila zaradi gradnje novih cestnih infrastruktur tik pred zaprtjem, je z lanskoletno obnovo dobila  čudovito svežo leseno podobo. V nekoliko opuščeno angleško vasico prenovljeni pub zdaj že privablja nove obiskovalce.

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_kauri

Drzno oblikovanje v lesu: pohištvo iz jurskega sveta

Bi pogostili svoje najdražje za dekorativno mizo, narejeno iz lesa enega najbolj nenavadnih dreves na svetu, ki je za povrh star 50.000 let? Prisluhnite izjemni pohištveni zgodbi, ki jo piše italijansko podjetje.

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hiša_ob_Vilni

Hiša ob Vilni

Majhno stavbo z nizkim ogljičnim odtisom opredeljujeta minimalen dizajn in maksimalno udobje – tako vsaj zatrjujejo arhitekti studia Utopium s sedežem v litovskem glavnem mestu Vilna, ki so zasnovali prikupno etno kočo. V njej so združili koncept počasnega življenja z minimalizmom.