Ori Cloud Bed – postelja, ki se spusti iz oblakov

Predstavljajte si, da doma uživate v lepem večeru, posedate na kavču, gledate televizijo, morda berete najljubšo knjigo. Ko postanete zaspani, se iz stropa nad vašo glavo spusti postlano ležišče, na katerem čez minuto ali dve že odtavate v deželo sanj. Ne, to ni scenarij iz kakšnega znanstveno-fantastičnega filma, to je robotska postelja, ki so jo zasnovali in izdelali pri podjetju Ori.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.oriliving.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ori
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ori
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ori
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ori
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ori
Ime Ori izhaja iz japonske umetnosti pregibanja: origami. Nosi ga brooklynsko podjetje, v katerem si prizadevajo za bivanje s kar se da majhnim negativnim vplivom na naravo in ustvarjajo rešitve za udobno in razkošno bivanje v majhnih prostorih. Njihove večnamenske prostorske rešitve omogočajo nemoteča ali skorajda neopazna prilagajanja posameznikovim potrebam. Pri tem se trudijo biti cenovno dostopni in okolju prijazni in tudi zato v ospredje postavljajo les. Eden od izdelkov, ki se ponaša z vsemi zgoraj naštetimi atributi, je vsekakor njihova postelja Ori Cloud Bed. Ta večfunkcijska lesena pohištvena enota je čez dan videti kot udoben kavč za tri ljudi.
Ko nastopi čas za spanje, pa s pritiskom na gumb iz stropnega dela enote spustite že postlano posteljo. S pomočjo skritih manjših motorjev se transformacija iz dnevnega prostora v spalnico zgodi v pičle pol minute. Takšna domiselna rešitev omogoča, da znotraj enega prostora ustvarite dva in tako povečate funkcionalnost stanovanja. Tudi prostora za shranjevanje vam v tej multifunkcijski enoti ne bo zmanjkalo, saj se pod kavčem nahajata dva velika izvlečna predala. Opcijsko lahko zraven enote naročite še ujemajočo kavno mizico, ki se po spustu postelje neopazno skrije. Enota ima za prijetno ambientalno svetlobo vgrajene led luči, za to, da bodo vaše elektronske naprave vedno polne, pa poskrbijo štiri vtičnice.
Osnova enote je iz lesa, mehanski deli pa iz odpornega jekla. Trenutno sta na izbiro dve dimenziji, manjša: 280 x 218 cm in večja: 280 x 256 cm. Postelja Ori Cloud Bed ni edini izdelek podjetja Ori. Naredili so več različic multifunkcionalnih enot; med njimi je Ori Cloud Bed z vgrajeno pisarniško mizo, pa omara Ori Pocket Closet in pisarna Ori Pocket Office. Svojih izdelkov ne izdelujejo na zalogo, ampak izključno po naročilu. Če ste morda pogrešali še ceno: Ori Cloud Bed stane približno 8.000 evrov.

Vsekakor je odličen primer sodobnega, domiselnega in – kar je za nas še posebej pomembno – lesenega pohištva.

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ori
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ori
Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_japandi

Japandi – slog, ki govori dva jezika, razume pa ga cel svet

Naravna toplina lesa je spoštovana tako v japonskem kot v danskem dizajnu. Prav zaradi lesa sta oba sloga, združena v japandiju, izjemna sostanovalca.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_majamaja

Majamaja Wuorio eko-hiška

Če želite vsaj za kakšen dan ubežati stresu vsakodnevnega življenja, dobro izkoristiti dopust in uživati v naravi, poleg tega pa biti še okolju prijazni, je eko-hiška Majamaja Wuorio idealna izbira za vas. Simpatična hiška na otočju Laajasalo, nedaleč od finske prestolnice, postavlja v ospredje žlahtno navezo med človekom in naravo.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_naredite_sami

Naredite sami: Prikupno stojalo za lončnice

Jeseni se energije v naravi postopoma umirijo. Če želite takrat poskrbeti še za dušni mir, si v stanovanju zasnujte meditativni kotiček in ga opremite z doma narejenim lesenim stojalom za lončnice.