DIY: lična glamping hišica

V studiu DEN so ustvarili leseno hiško, na moč podobno hiškam iz številnih slovenskih glampingov, a je ta vseeno drugačna: kupci jo lahko naročijo preko spleta, nato pa jo postavijo sami. Bo v tej ponudbi našel navdih tudi kakšen slovenski proizvajalec?

Besedilo: Dušan Waldhütter / WOW Stories
Fotografije/Vir: www.denoutdoors.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_DEN (2)
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_DEN (1)
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_DEN (5)
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_DEN (4)
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_DEN (3)
V treh različnih dizajnerskih izvedbah (za v gozd, hribe in na peščeno obalo) so te hišice v obliki črke A povprečne velikosti 10,68 kvadratnih metrov. Ko so sestavljene, so videti precej minimalistično: poševni leseni steni in trikotno okno od tal do stropa, tako kot narišejo hišico pravzaprav vsi otroci. Ampak postavljene na pravo mesto, so mnogim odraslim v izjemno veselje!
Prostor je namenjen prijetnemu počitku v naravi, hišica je lahko tudi preprost joga studio ali vaš zasebni kotiček za kreativni umik pred ponorelim svetom.
Sestavni deli so v naprej izdelani v proizvodnji, kit vsebuje vse potrebno, tudi vijake in okovje vrat. Sestavljanje hiške, ki ima menda zelo solidno izolacijo, je izjemno enostavno, s pomočjo prijateljev jo lahko sestavite v zgolj treh dnevih, jamčijo proizvajalci iz newyorškega studia DEN. In trdijo, da za to nihče med vami ne potrebuje gradbenih izkušenj. Denov kabinski komplet je zasnovan tako, da je hišica sestavljiva s pomočjo običajnega orodja, električnega vrtalnika, spenjalne pištole in seveda zanesljive lestve.

Vse sestavne dele tega kit kompleta natančno razrežejo s CNC stroji, zato nimajo težav s prilagajanjem na terenu. Poleg tega je hišica ponovno razstavljiva in jo lahko po želji sestavite na kakšnem drugem mestu. Potrebujete pa seveda preproste a zanesljive temelje za njeno varno postavitev.

Vas zanima cena? V NY jo prodajajo za (preračunano) 22.000 evrov. Kaj menite, za kakšen denar bi jo lahko prodajali pri nas?

⌊VIDEO⌋ V tednu dni do lastne minimalistične lesene rezidence – navdihujoč video (ang.), ki so ga posneli v newyorškem studi DEN, nazorno opisuje tudi razloge, zakaj bi si nekdo zaželel takšno hiško. Ti niso pri Američanih prav nič drugačni, kot so pri nas:
Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

Rdeči portugalski osamelec

Rdeča hiša je umeščena v osamljeno območje, nedaleč stran od mesta Alcácer do Sal na Portugalskem. Arhitekt za črpal navdih zanjo iz stereotipne oblike hiše z dvokapno streho, enostavnimi vrati in okni.

Unikatna hiša z leseno kožo in vrhunsko opremo

Unikatna hiša Shutter House je zgrajena kot betonska struktura, obdana z lokalnim lesom, ki deluje kot lesena koža. Mehanski sistem omogoča, da se leseni elementi, ki imajo hkrati funkcijo okenskih senčil in fasade, odpirajo in zapirajo, tako z njimi stanovalci ustvarjajo občutek intimnosti, hkrati pa imajo neoviran pogled na bližnje jezero.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_tasmanska_počitniška_hiša

Tasmanska lesena počitniška hiša

Ko je k arhitektom iz studia Maguire + Devine Architects pristopila stranka z željo, da zasnujejo idealno počitniško hišo, je imela prav posebno željo. Zasnovali naj bi trajnostno počitniško hišo z vgradnim pohištvom, ki bi ponudila umik pred živahnim mestnim življenjem, hkrati pa naj bi odražala minimalizem tradicionalnih japonskih domov in sodoben dizajn. Počitniška hišica na otoku Bruny ustreza vsem tem zahtevam.