Majhna trajnostna montažna gradnja velikih užitkov

Lesene in samozadostne hiške, ki nastanejo v zasnovi CABN.CO so narejene tako, da jih na lokaciji praktično samo še sestavimo. S tem, ko je večina dela opravljenega v proizvodnji, je vpliv gradnje na okolje minimalen.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.cabn.co

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co
Podjetje CABN.CO je nastalo z namenom, da bi lahko globalnemu tržišču ponudili cenovno ugodno in okolju prijazno hišo, ki jo lahko postavimo praktično kjerkoli želimo. Njihovo ekipo sestavljajo strokovnjaki za montažno gradnjo, trajnostni razvoj,  gradnjo brez emisij in solarno energijo. Zadali so si nalogo, da kupcem ponudijo napredne rešitve pri gradnji ekoloških in trajnostnih montažnih hiš. Trenutno ponujajo dva modela hiš.
Prvi, manjši, s 50 kvadratnih metrov površine, se imenuje Mor.ii in ima eno samo spalnico, medtem ko ima večji model Sonder kar 70 kvadratnih metrov površine in dve spalnici. Vse hiške so postavljene na jekleno ogrodje, njihova konstrukcija pa je iz križno lepljenega lesa. V obeh modelih sta tudi pod in večina notranjih elementov lesena. Notranjost hiše je preko terase odprta v okolico; posrečeni dizajn ji omogoča, da je postane zunanjost podaljšana dnevna soba. Oba modela sta glede ogrevanja in hlajenja izredno napredna.
Vsebujeta visoko učinkovit ogrevalni sistem, ki porabi izredno malo energije, elektriko pa pridobiva hiška zgolj iz solarnih panelov na strehi. To omogoča lastnikom popolno samozadostnost in jim daje možnost, da postavijo ta lesni domek praktično kjerkoli želijo. Ustanovitelji CABN.CO verjamejo in dokazujejo, da se lahko lahko tehnologija in estetika smiselno nadgradita in dopolnjujeta. Pri SLOWOODLIFE nas še posebej veseli, da so pri tem svojem poslanstvu prepoznali les kot tisti material, ki jim lahko zaradi številnih odličnih lastnosti v vseh pogledih ponudi največ.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson

Hiša Thomson

Ko si želite iz temnega in utesnjenega stanovanja ustvariti dom, ki bo popolno nasprotje tega, lahko poiščete navdih pri arhitektih studia C. Kairouz. Njihova prenova hiše Thomson je odličen primer, da lahko tudi sodobni prenovi piko na i postavi nekaj prvobitnega.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_dodo_kombi

Leseni dom na štirih kolesih

Kako se pristna povezanost z lesom poda z modernim nomadstvom – popolnoma svobodno potovati, se vsak dan se zbujati drugje, a vedno v naravnem okolju? Z lahkoto, če imate kombi Dodo.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ekolo

DIY: leseno e-kolo

Verjetno ste opazili, da je popularnost e-koles v zadnjih treh letih strmo narastla. To je odlično izkoristila oblikovalka Evie Bee: po navdihu oldtimer motorjev je oblikovala leseno e-kolo Electraply, ki si ga lahko po njenih navodilih vsakdo sestavi kar sam.a