Preobrazba hiše Thomson

Ko si želite iz temnega in utesnjenega stanovanja ustvariti dom, ki bo popolno nasprotje tega, lahko poiščete navdih pri arhitektih studia C. Kairouz. Njihova prenova hiše Thomson je odličen primer, da lahko tudi sodobni prenovi piko na i postavi nekaj prvobitnega.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.ckarchitects.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
Danes bleščeča hiša Thomson je bila v svoji prvotni obliki ”weatherboard cottage” – lesena hiška s temnimi hodniki in utesnjenimi prostori, za katero je bilo značilno, da se poleti hitro segreje, pozimi pa ohladi. Arhitekti so prav te karakteristike vzeli za izhodišče prenove in iz dotrajane hiške z dvema spalnicama in eno kopalnico ustvarili moderno hišo z dvonadstropnim prizidkom, ki ima danes tri spalnice in dve kopalnici; je pretočna z zrakom in energijo in polna svežine.
Nova zasnova je ločila zasebne prostore od tistih, namenjenim druženju. Spodaj se nahajajo spalnice in kopalnice, ki si delijo pogled na notranje dvorišče; z okni se povezujejo z dolgim prečnim hodnikom, ki obiskovalca popelje do zadnje strani hiše, kjer se nahaja navdihujoč dvonadstropni dnevni prostor, kuhinja in jedilnica. Celoto zaokrožuje lebdeča medetaža, ki se odpira na teraso, do nje pa vodijo zavite stopnice. Izvedba dvonadstropnega prizidka je izredno domiselna in nanjo so v studiu C. Kairouz še posebej ponosni.
Z željo, da postavijo v ospredje kanček zgodovine, so med modernimi medetažnimi kovinskimi paneli na več mestih ohranili stare obložne deske, ki so danes pomemben del karakterja celovite prenove. Prej utesnjeni in temačni hiški so spretno vdahnili novo življenje, s ponovno uporabo lesenih oblog pa ohranili spomin na pristno zasnovo in dotik zgodovine. Prenova nas je navdušila, še bolj pa raba lesa, ki kljub moderni zasnovi v ospredje postavlja domačnost!
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_thomson
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_zlata_knjiznica_iz_lesa

Zlata knjižnica iz lesa

Prejemnica najžlahtnejšega odličja prestižnega razpisa Wood Awards 2021, ki le peščici najboljšim lesenim izdelkom in objektom na svetu podeli priznanje za izjemno oblikovanje oziroma gradnjo, je nova knjižnica Magdalenskega kolidža v Angliji.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_lepota_preprostosti_bivanja

Lepota preprostosti bivanja, od Danske do Japonske

Vabimo vas k mojstrom »dobrega bivanja«, narodom, v kulturah katerih so zapisane premnoge stvari o prijetnosti bivanja, sreči in lepoti preprostosti. Gre za način življenja, kulturo posameznika ali celo naroda. Švedi poznajo lagom, Danci hygge in lykke, Nizozemci gezelligheid, Škoti còsagach, Japonci wabi sabi in ikigai, Kitajci pa wu wei. Spoznajte osem pojmovanj lahkotnosti bivanja.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis

Leseno razkošje v objemu Dolomitov

Hotelska mojstrovina Forestis iz osrčja Dolomitov je letošnji prejemnik prestižne nagrade za notranje oblikovanje BIG SEE. Hotel je popolna lokacija za oddih in stik z naravo na razkošni ravni.