Leseno razkošje v objemu Dolomitov

Hotelska mojstrovina Forestis iz osrčja Dolomitov je letošnji prejemnik prestižne nagrade za notranje oblikovanje BIG SEE. Hotel je popolna lokacija za oddih in stik z naravo na razkošni ravni.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.forestis.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis
Zdravljenje in mir sta osrednja dejavnika hotela Forestis. Skoraj stoletja stara stavba in njen novejši del na navdihujoč način združujeta štiri osnovne naravne elemente: vodo, zrak, sonce in klimo. Osrednji gradbeni material je kamen, zaradi površin, obdanih z njim, se obiskovalci na vsakem koraku zavedajo, da se nahajajo v Dolomitih. Velike steklene površine nudijo neposreden stik z gozdom, ki obdaja hotel z vseh strani.
Njegov topel učinek navdihuje tudi v interierju; stropi in stene so iz neobdelane smrekovine. Osrednja stavba hotela je bila zasnovana kot zdravilišče avstrijske monarhije, pozneje uporabljena kot poletna rezidenca Vatikana; v njej so avla, restavracija in bar. V novejših delih se nahaja fitnes, pa stolpni suiti in bar na strehi. Povezovalni koridorji so vgrajeni v zemljo. Velnes obdaja zid iz trave in se razteza vse do terase, kjer lahko gosti v luksuznem bazenu občudujejo razgled kot iz Narnije.
Na voljo jim je penthouse z 200 kvadratnimi metri za dve osebi, suita v stolpu, navadna suita in navadne sobe. Če vas zanima še cena: prenočitev v tem luksuznem hotelu stane od 400 evrov naprej. Navdušeni smo nad konceptom, odmaknjenostjo od vsakodnevnega vrveža, skladnostjo arhitekturnih rešitev in posluhom, s katerim so postavili v ospredje naravo in božanske razglede Dolomitov.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_forestis
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_dodo_kombi

Leseni dom na štirih kolesih

Neštetokrat je že videna klasična oblika kitarskega ojačevalca: črnega, značilne škatlaste oblike, največkrat iz umetne mase ali odetega v umetno usnje. Pri podjetju Da Capo so se odločili zaplavati proti toku in narediti ojačevalec, ki bo popolnoma odstopil od standardov; poleg svojevrstne oblike je njegova glavna odlika ta, da je narejen iz lesa.
SLOWOODLIFE_top_ideje_2021

Nov veter ustvarjalnosti – Top Ideje 2021

Oranžno vetrnico Gospodarskega razstavišča že vrsto let simbolično poganja tudi oblikovalski dogodek Top ideje, ki postavlja v  ospredje zavedanje ustvarjalnega kapitala mladih. Pri SLOWOODLIFE želimo podpreti razstavo in borzo kreacij mladih in obetavnih kreativcev, ki v minulem obdobju zaradi korone ni prišla do ljudi. Zato z veseljem predstavljamo kreativne ideje oblikovalcev, arhitektov in rokodelcev in jim obenem želimo uspešne prve korake v poslovni svet oblikovalske industrije. Vir fotografij je arhiv proizvajalcev.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_borova_hiška

Borova hiška štirih volumnov

Na robu gozda Nordmarka na Norveškem stoji privlačno zasnovana lesena počitniška hiška. Poimenovali so jo po jezeru Mylla, ki je v neposredni bližini. Hišo so projektirali v biroju Mork-Ulnes Architects, kjer so se skrbno lotili načrtovanja, da bi čim manj posegali v naravo.