V les zapisani spomini iz otroštva

Na ikonične LEGO kocke ima nedvomno lep spomin marsikdo med nami. Morda ste se z njimi igrali, še preden ste naredili prve korake, morda precej kasneje, ko ste že sami dobili otroški naraščaj. Da imajo v sebi nekaj trajnega, zimzelenega, skorajda večnega, vedo tudi v podjetju Room Copenhagen, kjer so kjer so z njihovo prepoznavno podobo zasnovali leseno pohištvo.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.roomcopenhagen.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
V danskem oblikovalskem studiu Room Copenhagen, kjer že dlje časa sodelujejo s podjetjem LEGO, so v svoj proizvodni program uvedli popolnoma leseno pohištvo v obliki različnih elementov LEGO kock.

Sprva sta podjetij skupaj osnovali originalne LEGO lesene mini figurice, ki so bile odlično prodajane. To je oblikovalce vzpodbudilo, da ustvarijo nekaj, kar bi lahko zanimalo tudi starejše, in tako razširijo ciljno skupino.

Celotna kolekcija izdelkov je narejena iz FSC certificiranega lesa rdečega hrasta in je na voljo v temnejšem in svetlejšem lesnem odtenku, oblikovno pa izdelki skoraj do popolnosti posnemajo originalne LEGO kocke. Značilnost teh je seveda možnost, da jih sestavljamo in združujemo na različne načine in popolnoma enako je s pohištvom Room Copenhagena. Tudi njihove elemente lahko poljubno povezujemo in sestavljamo. Kolekcija posnema več različnih oblik LEGO kock, naredili so stenski obešalnik, okvir za sliko, knjižno polico in dva predalnika.
Podobno kot na originalnih kockah je tudi na pohištvu prepoznavno izstopajoč znameniti logotip LEGO, kar daje tej seriji še bolj pristen vtis. Ni kaj, odlično so se spomnili! Če ste ljubitelj lego kock ali pa vas nanje vežejo lepi spomini, je igriva kolekcija Room Copenhagena odlična priložnost, da v svoj dom vnesete nekaj otroške razigranosti v kombinaciji z odlično funkcionalnostjo in predvsem trajnostno izbiro materiala.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_kauri

Osvetljeno s harmonika lučko

Ko svetlobo oblečemo v les in začinimo z oblikovalsko žilico družinskega podjetja Gingko, dobimo izdelek, ki ponuja uporabnost, domiselnost in estetiko v enem. To je lučka The Accordion Lamp.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_majamaja

Prenovljen obrečni pub za nov začetek

Nekoč ena glavnih postojank popotnikov na stičišču rek Ouse in Nidd, ki je bila zaradi gradnje novih cestnih infrastruktur tik pred zaprtjem, je z lanskoletno obnovo dobila  čudovito svežo leseno podobo. V nekoliko opuščeno angleško vasico prenovljeni pub zdaj že privablja nove obiskovalce.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_gawthorn

Samozadostna Gawthornova hiška

Tri ure vožnje od sončnega Sydneyja stoji napredna zasnovana, samozadostna in obenem okolju prijazna hiška s površino le 40 kvadratnih metrov. Poimenovana po prvih obdelovalcih zemlje na območju Wilgowrah, nudi veličasten pogled na okolico in pristno udobje v interierju, bogatem z lesom.