Osvetljeno s harmonika lučko

Ko svetlobo oblečemo v les in začinimo z oblikovalsko žilico družinskega podjetja Gingko, dobimo izdelek, ki ponuja uporabnost, domiselnost in estetiko v enem. To je lučka The Accordion Lamp.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.gingkodesignstore.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ekolo
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ekolo
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ekolo
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ekolo
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ekolo
Družinsko podjetje Gingko Design sta ustanovila Paul Sun in njegova žena Natalie. Povezuje ju strast do oblikovanja in ljubezen do okolja, kar jima vsakodnevno vliva nove ideje in zamisli za trajnostne izdelke, ki imajo minimalen vpliv na okolje. Eden njunih najbolj znanih izdelkov je The Accordion Lamp, interaktivna lučka, ki po zasnovi precej spominja na harmoniko, od koder tudi zamisel za njeno ime. Sestavlja jo zastor iz tyvek papirja, dve leseni ploščici na vsaki strani zastora in led luči.
Ta unikaten dizajn omogoča, da lahko lučko odpiramo, zapiramo in obračamo po mili volji. Podroben ogled razkrije še eno funkcionalnost: v obeh ploščicah na koncu zastora je vgrajen magnet, ki omogoča zaporedno povezovanje več lučk. Tako se lahko z lučkami poigramo, jih oblikujemo v različne oblike in jih poljubno združujemo; po želji celo obesimo in tako popestrimo osvetlitev našega doma. Oblikovalca izdelujeta The Accordion Lamp iz treh različnih vrst lesa: bambusa, javorja in oreha.
V lesenih ploščicah se poleg magnetov nahajajo še led luči in baterija, ki omogoča slabih 8 ur osvetlitve. Izbiramo lahko tudi med toplo in hladno svetlobo, med katerima preklopimo tako, da luč zgolj zložimo ali razpremo. The Accordion Lamp je lahko idealna izbira tako za na kavno kot pisarniško mizo. Ta okolju prijazna rešitev je kot ustvarjena za tiste, ki imajo radi inovativno rabo tako svetlobe kot tudi lesa.
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_wood_farm

Prostori žage v Lockerbieu

Ob omembi pisarn in konferenčnih sob si običajno predstavljamo dolgočasne, brezizrazne sobe s pustimi belimi stenami, ki človeku ne vlivajo prav veliko motivacije ali dobrega občutka. Lastniki največje žage v Veliki Britaniji James Jones & Sons Ltd. so se odločili, da si takšne monotonosti ne želijo. S pomočjo arhitektov iz Konishi Gaffney Architects so iz lesa, ki so ga seveda pripravili sami, ustvarili navdihujoč objekt.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_3D

Bi si natisnili nekaj lesenega?

Družba Fuseproject je v sodelovanju s podjetjem Forust odprla novo poglavje v svetu ponovne uporabe odpadnega lesa. Recikliranega uporabijo za 3D tisk dekorativnih izdelkov in pohištva in rezultat je na otip in po videzu identičen pravemu lesu.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_sodobna_pensilvanska_hiša

Sodobna pensilvanska kmečka hiša

Na travniku družinske kmetije z 280 hektarji v presunljivi naravni pokrajini so pri Cutler Anderson Architects zasnovali štirisobno sodobno podeželsko hišo, ki je vsebinsko povezana z lokalno skupnostjo. Navdih za obliko stavbe so arhitekti poiskali v vernikularni, torej ljudski arhitekturi, v skednjih, in ponudili izjemno sodobno interpretacijo tradicionalne lesene strukture.