Bi imeli svoj leseni pevski zbor?

Občasno naletimo v pisarni SLOWOODLIFE na leseni izdelek, ki nas prisrčno nasmeji. Eden takih, navdihujoče zanimivih, unikatnih in nenavadnih je The Choir, projekt razvpitega podjetja Teenage Engineering, ki je znano po svojih odbitih idejah.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.teenage.engineering

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_leseni_zbor
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_leseni_zbor
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_leseni_zbor
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_leseni_zbor
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_leseni_zbor
Teenage Engineering je švedsko podjetje in proizvajalec zabavne elektronike, ki vse od leta 2005 preseneča tudi navdušence nad inovacijami in nenavadnimi projekti. Med njihovimi izdelki so na primer mešalna miza v velikosti škatlice za vžigalice, poseben in izjemno drag butični MIDI sistem, mini gramofon, na katerega lahko snemamo svoje plošče in še bi lahko naštevali njihove inovacijske umetnine. Z zadnjim izdelkom se zagotovo niso izneverili svojim pristašem – izdelali so namreč pevski zbor iz lesenih figuric. Vsaki so seveda namenili specifični glasovni razpon, kot zbor pa vam zapojejo številne klasične uspešnice.

S kombinacijo njihovega MIDI sistema lahko zapojejo pravzaprav karkoli, kar vam pade na pamet. Vsaka lutka ima svoje ime, njene funkcije pa so vezane na državo, iz katere ”prihaja”. Gumba za vklop nima, aktiviramo jo tako, da se je rahlo dotaknemo, ali v njeni bližini rahlo udarimo po mizi. Za povečanje ali zmanjšanje glasnosti petja nagnemo njeno glavo v levo ali v desno stran, izklopimo pa jo kar z udarcem po betici. Če je njihov osnovni namen zabava, so ustvarjalci vsekakor dosegli cilj. To, kar se poleg njihove humorne note dopade nam, je seveda izbor materiala, pa tudi oblikovanje in dodelanost izdelkov. Lutke so narejene iz  bukovine in premazane z visoko odpornim oljem.

Zvočniki so odstranljivi in imajo baterijo, ki zdrži kar štiri ure neprekinjene uporabe. Na Youtubu lahko že najdete na desetine videov, ki se sprašujejo o njihovi smiselnosti, pa tudi take, ki izražajo popolno navdušenje. Verjetno pa so si edini, da dobra zabava nikdar ni bila in ne bo poceni: za vsako lutko boste odšteli 249€. Pa si sami zračunajte, koliko vas stane celoten zborček. Kaj pravite? Popolnoma nora ideja? Pogled na njihovo stran za naročila razkriva, da so trenutno vse lutke razprodane. Če pa ste se nad kakšno posebej navdušili, se lahko prijavite na njihovo mailing listo, pa boste o novih zalogah nemudoma obveščeni. 
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_march_house

Wood Awards: March House

Tudi letos poteka mednarodno prestižno tekmovanje Wood Awards, na katerem se vsako leto najboljši oblikovalci in arhitekti potegujejo za prestižna odličja. Med njimi so arhitekti studia Knox Bhavan Architects, ki so na natečaj prijavili v več pogledih izstopajoč objekt.

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_nightingale

Leseni japonski slavček

V Osaki, nekdaj svetovnem središču trgovine z rižem, danes finančnemu središču Japonske, se skriva pristna japonska lesna mojstrovina studia Atsushi Kawanishi. Hiša z imenom Nightingale združuje moderno arhitekturno zasnovo in tradicionalno japonsko znanje obdelave lesa.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_aromanordic_inhalator

Očarljivi inhalator Aromanordic

Azijski del sveta že več tisočletij pozna in izkorišča moč plemenitih dišav. To znanje, združeno s spretnostjo obdelave lesa, je zaslužno za izdelek, ki se ga najbrž ne bi branil nihče. To je Aromanordic inhalator, lesen inhalator dišav, oblikovalcev studia Apaul.