Očarljivi inhalator Aromanordic

Azijski del sveta že več tisočletij pozna in izkorišča moč plemenitih dišav. To znanje, združeno s spretnostjo obdelave lesa, je zaslužno za izdelek, ki se ga najbrž ne bi branil nihče. To je Aromanordic inhalator, lesen inhalator dišav, oblikovalcev studia Apaul.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.thaigroove.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_aromanordic_inhalator
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_aromanordic_inhalator
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_aromanordic_inhalator
Že samo ime znamke Apaul je vredno obrazložitve; črka A predstavlja številko ena, Pal v tajščini pomeni prijatelj, črka U pa simbolizira nasmeh. Znamka torej predstavlja prijatelja, ki bo ob nas v dobrem in slabem, pravijo ustanovitelji. Z isto mentaliteto so oblikovali zdaj že svetovno znani Aromanordic inhalator, ki je namenjen sprostitvi s pomočjo dišav. Vedno pripravljen za uporabo v vašem žepu je kot prijatelj, ki je vedno ob vas. Ker je namenjen trajni rabi, ga lahko napolnimo vedno znova. Aromanordic se od podobnih izdelkov razlikuje v več pogledih.
Za nas je najbolj pomemben eden od njih: narejen je iz odpadnega lesa kavčukovca. Za les so se izdelovalci odločili iz praktičnih razlogov, predvsem zato, ker odlično vpija arome. Zaenkrat ponujajo vonje kafre, borneola, mentola in evkaliptusa, ki so namenjene lajšanju glavobola, slabosti, utrujenosti, odpravljanju vrtoglavice in še bi lahko naštevali. To področje namreč velja za celo znanost! Izdelek je bil pred nedavnim razstavljen na Slow Hand Design Exhibiton, dogodku, na katerem se dokazujejo najbolj uspešni tajski oblikovalci in tekmujejo za prestižno nagrado DEmark.
Aromanordic inhalator je bil uvrščen pod kategorijo Bio-Circular-Green economy, kar v bistvu pomeni, da dosega najvišje standarde okoljevarstva in trajnosti.Ker v SLOWOODLIFE-ovi pisarni – malo zasebno, malo poslovno – pravkar spoznavamo koristi eteričnih olj in preizkušamo njihovo uporabo, nas je ta očarljivi inhalator seveda še posebej navdušil!
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_aromanordic_inhalator
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_aromanordic_inhalator

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_sleeve_house

The Sleeve House

Ne srečamo se velikokrat s hišami s tako posebno zasnovo, kot jo ima hiša The Sleeve house.  Že njeno ime – hiša rokav – razkriva, da ne gre za običajen projekt. Medtem ko njena zunanjost v ospredje postavlja na les, zaščiten po 300 let starem postopku, njena zasnova razkriva sodobno in premišljeno trajnostno gradnjo
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_lesene_orgle

Ko se zvok dotakne lesa

Izdelava glasbil iz lesa je že vse od prazgodovine poznan proces, ki smo ga skozi dolga stoletja nenehno izpopolnjevali. Kot primer vrhuncev tega razvoja lahko postavimo v ospredje lesene orgle Matica Jančarja, študenta 3. letnika visokošolskega študija Lesarskega inženirstva na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_zlata_knjiznica_iz_lesa

Zlata knjižnica iz lesa

Prejemnica najžlahtnejšega odličja prestižnega razpisa Wood Awards 2021, ki le peščici najboljšim lesenim izdelkom in objektom na svetu podeli priznanje za izjemno oblikovanje oziroma gradnjo, je nova knjižnica Magdalenskega kolidža v Angliji.