Leseni domek na štirih kolesih

Nemci od nekdaj slovijo po natančnosti in iznajdljivosti, aktualen dokaz tega je mobilna hiška Dufour, ki jo proizvaja nemško podjetje Berghaus.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.berghaus-tinyhouse.com

SLOWOODLIFE_trendi_leseni_domek_na_štirih_kolesih
SLOWOODLIFE_trendi_leseni_domek_na_štirih_kolesih
SLOWOODLIFE_trendi_leseni_domek_na_štirih_kolesih
SLOWOODLIFE_trendi_leseni_domek_na_štirih_kolesih
SLOWOODLIFE_trendi_leseni_domek_na_štirih_kolesih

Na prvi pogled je videti Dufour kot vrtna lesena hiška, vendar se pod njenimi tlemi skriva ogrodje s kolesi, ki ji omogoča popolno mobilnost. Pravzaprav je neke vrste dovršena avto prikolica. Največji model meri v dolžino 7,8 metra, v širino 2,55 metra in v višino skoraj 4 metre. Notranje obloge so iz smrekovega lesa, tudi tla so izdelana iz kakovostnih lesenih plošč, celotna hiška pa je izolirana z mineralno volno, kar zagotavlja odlično izolacijo skozi vse letne čase. Ime je dobila po najvišjem vrhu Švice – Dufourspitze, predstavlja pa eno največjih hišk, ki jih proizvajajo v podjetju Berghaus. 

Tloris sestavljajo kopalnica s tušem, umivalnikom in straniščem, dnevna soba s prostorno omaro in stopnicami, ki vodijo v drugo ”nadstropje” ter dva spalna prostora. Ogrevanje je talno, vgradili so ji tudi klimatsko napravo. Seveda pa hiška ne bi bila pravi domek, če ne bi prišla z priključkom za vodo in elektriko. Če si želite še več prostorske funkcionalnosti, lahko proti doplačilu dobite še ločeno kuhinjo, dodatna okna, vodni rezervoar in fotovoltaične panele. Mislili so na vsako podrobnost. 

Posamezne hiške so prilagojene željam naročnikov, zato dveh popolnoma enakih hiš skorajda ni moč opaziti. Na spletni strani proizvajalca imate na voljo 4 različne izvorne modele, vsakega od njih pa lahko naročite v treh različnih velikostih in številnih različicah. Bi se tudi vi zapeljali s takšno hiško kamor vam žene srce? Potem vas bo zanimalo najbrž še tole: osnovni model Dufour se začne pri 60.000 €. Za cene drugih modelov in ostale informacije, pa obiščete njihovo spletno stran!

SLOWOODLIFE_trendi_leseni_domek_na_štirih_kolesih
SLOWOODLIFE_trendi_leseni_domek_na_štirih_kolesih
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_trendi_kopalniski_svet_iz_lesa

Kopalniški svet iz lesa

Z namenom zmanjšanja ogljičnega odtisa, ki nastane pri izdelavi tradicionalnih keramičnih elementov, je finsko oblikovalno podjetje Woodio oblikovalo širok nabor kopalniških elementov iz lesa.

SLOWOODLIFE_trendi_tasmanija_v_lesu

Tasmanija ujeta v lesu

Dolphin Sands Studio je majhna lesena hiška, zgrajena po principu trajnostnega minimalizma, ki svojim gostom približa dih jemajočo Tasmansko obalo.

SLOWOODLIFE_o_lesu_osebno

O lesu, osebno: “Obožujem sivo patino!”

“Kljub svojemu imenu, ki napeljuje na en drug naravni material, je les tisti, ki ga v resnici občudujem. Verjetno je za to krivo dejstvo, da sem vsak dan, večji del dneva svojega otroštva, preživel v gozdu, na drevesih. In to se je preneslo v moj način življenja, saj sem postavil leseno skeletno hiško ob robu gozda na Rakitni,” pravi pisatelj in podjetnik Kamenko Kesar