Veselo organiziranje z lesenim okostnjakom

Red in organiziranost bivalnega okolja sta tista, ki lahko prostor povzdigneta na nov nivo; lahko denimo preprečita slab začetek dneva, ko tik pred odhodom v službo nikakor ne najdemo ključev! Leseni sistem polic Ledoux omogoča, da se izognemo temu ali podobnim nebodijihtreba situacijam, hkrati pa prinaša v prostor čudovit pridih estetike v lesu.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.piscinapiscina.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ledoux
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ledoux
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ledoux
Ker ljudje načeloma nimamo enakih potreb in enakih želja pri organiziranju, je pomembno, da pohištveni elementi omogočajo določeno mero prilagodljivosti in modularnosti. V Piscini, sodobnem oblikovalskem studiu, ustvarjajo lesene izdelke s poudarkom na praktičnosti in uporabnosti. Narejeni so tako, da smiselno dopolnijo prostor – da dobimo občutek, da spadajo prav tja, kamor jih postavimo.
Pri zasnovi Ledouxa so oblikovalci postavili v ospredje prav modularnost, zato je v njegovi sredini vretenčasti lesen stolp z zarezami na različnih višinah, ki omogočajo prosto izbiro višine za posamezne police. Izdelek pravzaprav spominja na simpatičnega okostnjaka; tudi police niso običajnih pravokotnih oblik, temveč so zaobljene, zavite, pa tudi tanjše in debelejše. Ledoux lahko predstavlja regal ali kaj več od tega, tudi pisalno mizo ali delovno površino, saj ima ena izmed polic večjo površino, ki jo lahko uporabimo prav v ta namen.
Domiseln modularni sistem ponuja različne rešitve za različne potrebe, njegovo obliko lahko kadarkoli prilagajamo. Material, ki je omogočil estetsko izvedbo in vso opisano funkcionalnost, je seveda masivni les, ki je s tem znova dokazal svojo prilagodljivost in vsestranskost. Kaj pravite, bi Ledoux tudi v vašem domu doprinesel k razigranemu vzdušju, še boljši organizaciji in poskrbel za nov bivalni navdih?
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ledoux
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_ledoux
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_cabn.co

Majhna trajnostna montažna gradnja velikih užitkov

Lesene in samozadostne hiške, ki nastanejo v zasnovi CABN.CO so narejene tako, da jih na lokaciji praktično samo še sestavimo. S tem, ko je večina dela opravljenega v proizvodnji, je vpliv gradnje na okolje minimalen.

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_campers_cabin

Idilična hiška na angleškem podeželju

Vedno več ljudi se odloča za selitev v minimalistične hiške, ki dajejo občutek pristnosti sobivanja z naravo. Našo pozornost je tokrat pritegnila The Climber’s Cabin, ki je rezultat odličnega sodelovanja naročnikov in arhitektov studia AR Design.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_astan

Rastlinska vlakna na dveh kolesih

Uporaba aluminija in drugih za okolje podobno obremenjujočih materialov je že nekaj časa aktualna tematika v krogu okoljevarstvenikov in ekologov pa tudi ozaveščenih športnikov. Izzivu sta sledila oblikovalca Guilherme Pella in Nicolas Rutzen in izdelala kolo izključno iz rastlinskih vlaken.