Falcon House

Falcon House je edinstvena modularna hiša, ki je bila zasnovana z namenom združevanja notranjega bivalnega prostora s spektakularnim razgledom na okoliško naravo. Izredno zanimiv dizajn omogoča življenje med drevesi in stiku z naravo na popolnoma novi ravni.

Pripravil: Dušan Waldhütter
Vir/foto: https://kotodesign.co.uk/

SLOWOODLIFE_trendi_doma_in_po_svetu_falcon_house
SLOWOODLIFE_trendi_doma_in_po_svetu_falcon_house
SLOWOODLIFE_trendi_doma_in_po_svetu_falcon_house
SLOWOODLIFE_trendi_doma_in_po_svetu_falcon_house
SLOWOODLIFE_trendi_doma_in_po_svetu_falcon_house

Oblikovanje hiše je postavljeno na glavo, saj so dnevni prostori umeščeni v zgornje nadstropje – kar zagotavlja čudovite razglede in občutek, da bivate v drevesni hišici; spodnje nadstropje pa je namenjeno bolj intimnim prostorom; tam sta dve spalnici in kopalnica. Falcon House je izdelek priznanega arhitekturnega biroja Koto, ki slovi po ustvarjanju modularnih hiš s skandinavskim navdihom in trajnostnim oblikovanjem. 

Pri gradnji hiše so uporabili “plug-and-play” sistem gradnje, ki omogoča, da so vsi moduli hiše predizdelani zunaj gradbišča, preden so sestavljeni na kraju samem. To pomeni, da je gradnja hitrejša in čistejša ter ima manj vpliva na okolje. Zunanja stena Falcon House je izdelana iz temnega, križno lepljenega lesa, ki se odlično ujema z okoliško naravo. Notranjost hiše ima beljene lesene stene, je prostorna in zračna. Velika okna v zgodnjem nadstropju zagotavljajo obilo naravne svetlobe skozi ves dan, kar naredi notranjost še bolj prijetno. 

Modularna hiša Falcon House je sestavljena iz dveh modulov, ki sta skoraj pravokotno zložena drug na drugega, kar ustvarja zanimivo geometrijsko silhueto. Stoji na posestvu Lower Mill Estate v Cotswolds in je delno potopljena v okoliško gozdnato območje. Zasnovana je tako, da odlično izkorišča celotni bivalni prostor in omogoča življenje v skladu s trajnostjo in naravo. Pri SLOWOODLIFE smo navdušeni nad trajnostnim pristopom in edinstveno zasnovo, ki združuje občutek povezanosti z naravo s sodobnim dizajnom.

SLOWOODLIFE_trendi_doma_in_po_svetu_falcon_house
SLOWOODLIFE_trendi_doma_in_po_svetu_falcon_house
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_5000_let_stara_miza

Miza iz 5000 let starega hrasta

Na kmetiji na jugozahodu Norfolka so med zemeljskimi deli povsem slučajno našli in izkopali 13-metrsko deblo 5000 let starega črnega hrasta. Iz njega so naredili veličastno mizo s pomenljivim imenom, ki povsem pritiče njegovi zgodbi: »Miza za narod«.

https://www.slowoodlife.com/trendi-doma-in-po-svetu/diy-leseno-e-kolo/

Majhna trajnostna montažna gradnja velikih užitkov

Lesene in samozadostne hiške, ki nastanejo v zasnovi CABN.CO so narejene tako, da jih na lokaciji praktično samo še sestavimo. S tem, ko je večina dela opravljenega v proizvodnji, je vpliv gradnje na okolje minimalen.

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_hisa_nightingale

Lepota preprostosti bivanja, od Danske do Japonske

Vabimo vas k mojstrom »dobrega bivanja«, narodom, v kulturah katerih so zapisane premnoge stvari o prijetnosti bivanja, sreči in lepoti preprostosti. Gre za način življenja, kulturo posameznika ali celo naroda. Švedi poznajo lagom, Danci hygge in lykke, Nizozemci gezelligheid, Škoti còsagach, Japonci wabi sabi in ikigai, Kitajci pa wu wei. Spoznajte osem pojmovanj lahkotnosti bivanja.