Living Places – prelomni korak k višji kakovosti bivanja

V današnjem svetu se soočamo z izzivi trajnosti in zdravja, ki zahtevajo inovativne rešitve. V tej luči je pionirski projekt “Living Places”, ki so ga zasnovali in razvili pri Veluxu, skupaj s partnerjema Artelio in EFFEKT, veliko več kot le eksperiment – je prelomni korak v gradbeni industriji, ki nas spodbuja k ponovnemu razmisleku o tem, kako gradimo, živimo in soustvarjamo zdravo okolje za prihodnje generacije.

Kraj: Kopenhagen
Foto: Living Spaces /Velux

SLOWOODLIFE_velux_trendi
SLOWOODLIFE_velux_trendi
SLOWOODLIFE_velux_trendi

Gradbena industrija predstavlja 40 % svetovne porabe energije in emisij CO2, kar zahteva odločne ukrepe za zmanjšanje svojega vpliva. Projekt “Living Places” je odgovor na ta klic k ukrepanju. Zasnovan je z mislijo na trajnost in zdravje, z namenom ustvariti domove, ki so hkrati prijazni ljudem in planetu. Living Places prinaša nov koncept bivanja, ki združuje estetiko, funkcionalnost in trajnost. Bivalni prostori so zgrajeni s pomočjo obstoječih tehnologij in materialov, s svojim 3-krat manjšim ogljičnim odtisom in 3-krat boljšo klimo v notranjih prostorih pa postavljajo nov standard za bivanje. 

Na ogled v Kopenhagen Living Places Kopenhagen predstavlja laboratorij prihodnosti, kjer se prepletajo inovacija, trajnost in funkcionalnost. Je prva manifestacija projekta “Living Places” in je postavljena v svetovni prestolnici arhitekture v Jernbanebyenu, starem danskem železniškem okrožju v Kopenhagnu. Sedem prototipov, ki jih je mogoče tam obiskati, vključuje pet odprtih paviljonov in dve dokončani hiši. Vsak prototip je zasnovan v skladu s petimi načeli Living Places, ki služijo kot navdih arhitektom in razvijalcem za gradnjo bolj trajnostnih in zdravih skupnosti. Ti “živi prostori” bodo ljudem pomagali raziskati rešitve za gradnjo in bivanje ter javnosti – tako domačinom kot gostom – omogočili, da sami obiščejo in doživijo domove. 

Paviljone in okolico lahko raziskujete na spletni strani Living Places: Tukaj.
Lahko pa jih obiščete tudi v živo in si jih ogledate na bodisi zasebnem bodisi javnem ogledu, kjer boste dobili vpogled v notranjost in koncepte, ki stojijo za temi inovativnimi domovi.
Living Places predstavlja premik v načinu razmišljanja o gradnji in bivanju. S svojim poudarkom na trajnosti, zdravju in funkcionalnosti postavljajo nove standarde, ki bodo pomembno oblikovali prihodnost gradbene industrije.
Virtualna tura: Tukaj.
Študija primera Living Places Copenhagen: Tukaj. 

SLOWOODLIFE_velux_trendi
SLOWOODLIFE_velux_trendi

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_trendi_aleph

Umetnost lesa: čarobna geometrija Alepha Geddisa

Včasih se v življenju srečamo z umetniki, ki ne ustvarjajo le zato, da bi nas očarali s svojimi deli, temveč nas resnično in iskreno navdihnejo. V svetu SLOWOODLIFE smo našli enega takšnih umetnikov v Alephu Geddisu, mojstru rezbarstva in kiparstva, ki je svoje življenje posvetil ustvarjanju z lesom, izjemnim materialom, ki nas vedno znova preseneča s svojo raznolikostjo in globino.

SLOWOODLIFE_tikari_trendi

Večnamenska vrtna soba s cedro na sredini

Da bi zadovoljili potrebe njihove rastoče družine, so naročniki izrazili željo po postavitvi večnamenskega objekta na zadnjem delu njihovega obsežnega vrta. Nastali objekt je edinstven iz dveh razlogov: zaradi dramatične rešetkaste lesene strehe in markantne libanonske cedre kot osrednjega elementa v središču novogradnje.

SLOWOODLIFE_trendi_wood_awards

Zmagovalec WOOD AWARDS 2023: Vizionarski “novi tempeljski kompleks”

S poveličevanjem naravne materialnosti, vtkane v lokalno zgodovino, se kaže stavba New Temple Complex (Novi tempeljski kompleks) kot vizionarska zgradba bogate simbolike in pristne povezave z okoljem, zaznamovana s brezčasno preprostostjo in umirjeno eleganco.