Zvok svežine

Neštetokrat je že videna klasična oblika kitarskega ojačevalca: črnega, značilne škatlaste oblike, največkrat iz umetne mase ali odetega v umetno usnje. Pri podjetju Da Capo so se odločili zaplavati proti toku in narediti ojačevalec, ki bo popolnoma odstopil od standardov; poleg svojevrstne oblike je njegova glavna odlika ta, da je narejen iz lesa.

Pripravil: Gašper Waldhütter
Vir/foto: www.da-capo.be / www.joericlaeys.com

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_amp
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_amp
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_amp
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_amp
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_amp
Dejansko težko najdemo upravičljiv razlog, zakaj imajo vsi kitarski ojačevalci bolj ali manj standardno črno/škatlasto obliko. Nekje tekom proizvodnje ojačevalcev sta se največja konkurenta te industrije Marshall in Fender enostavno zasidrala v tej klasični zasnovi in od takrat naprej na tem področju ni bilo večjih premikov. Vse do danes, lahko rečemo, ko je podjetje Da Capo na trg vneslo svež veter. Njihov ojačevalec, ki nosi preprosto ime The Amp in je nastal v sodelovanju z oblikovalcem Joerijem Claeysom, je v popolnem nasprotju s klasičnim videzom.
Narejen iz ukrivljene vezane plošče in s svojim dizajnom oddaja prijeten in topel občutek. Tudi oblikovno ne spada v ustaljene smernice, saj je na robovih ukrivljen, kar razbija monotonost, kljub temu pa lahko posamezne ojačevalce še vedno zlagamo enega vrh drugega. Sprednja stran je prekrita z črno-sivim blagom, ne več z črno mrežo, ročaj na vrhu je narejen iz pravega usnja, pri upravljalnih stikalih pa so v les vgradili led diode, ki dopolnjujejo njegovo podobo v smiselno celoto.
Za tiste, ki vas enako kot podoba zanima kakovost zvoka, lahko povemo, da pri podjetju Da Capo seveda niso pozabili na osnovni namen ojačevalca; model The Amp GT Deluxe se ponaša z 20 in 40 vatnima izhodoma in ima cel kup možnih nastavitev, saj ima vgrajeno aktivno elektroniko. Uporabimo ga lahko tudi kot platformo za pedal efekte, saj lahko vse svoje pedale priključimo na vhode na zadnji strani ojačevalca. Pa obilo vsestranskih – glasbenih in estetskih užitkov!
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_amp
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_the_amp
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_kombuča

Les iz kombuče

Morda ste že slišali za 3D natisnjen les, najbrž pa še niste slišali za les iz kombuče! Z njim se je letos na prestižnem tekmovanju James Dyson Award predstavil Gabe Tavas in se po zmagi na ameriških tleh uvrstil še na mednarodni del tega tekmovanja.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_naredite_sami

Naredite sami: Prikupno stojalo za lončnice

Jeseni se energije v naravi postopoma umirijo. Če želite takrat poskrbeti še za dušni mir, si v stanovanju zasnujte meditativni kotiček in ga opremite z doma narejenim lesenim stojalom za lončnice.
SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_skandinavska_preprostost_in_estetika

Skandinavska preprostost in estetika v malem

Vam je blizu skandinavski slog? Niste edini. Tudi v angleškem podjetju Koto so zaljubljeni v preprostost in estetiko, značilni za arhitekturo daljnega evropskega severa.