SLOWOODLIFE_strokovno_v_lesu_innorenew

Mednarodna konferenca »Interdisciplinarne rešitve za trajnostne stavbe«

Od 12. do 14. septembra se bo v stavbi raziskovalnega inštitutu InnoRenew CoE odvijala mednarodna konferenca IRIC2023, ki jo Inštitut InnoRenew CoE organizira v sodelovanju z Univerzo na Primorskem.

Organizator

Kraj dogodka

Mednarodna konferenca »Interdisciplinarne rešitve za trajnostne stavbe«

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem organizirata konferenco o interdisciplinarnih rešitvah za trajnostne stavbe. Konferenca IRIC2023 je priložnost za celovito izmenjavo znanja in razpravo o nastajajoči vedi o obnovljivih materialih, namenjenih razvijanju grajenega okolja, ki ugodno vpliva na človekovo zdravje in okolje, pa tudi o inovacijah na tem področju.

Letošnji tematski sklopi so povezani s spretnostmi, kar sovpada tudi z evropskim letom spretnosti, pa tudi s prenovo, družbo, prenosom znanja, krožnostjo, živimi inženirskimi materiali, vplivi na okolje, zdravjem ljudi, Novim evropskim Bauhausom, avtomatizacijo, umetno inteligenco, IOT in senzorji.

“Interdisciplinarnost je ključnega pomena pri doseganju prebojnih in trajnostnih rešitev,” je dejala dr. Andreja Kutnar, direktorica InnoRenew CoE in dodala: “Prav zato s konferenco IRIC2023 spodbujamo in ustvarjamo prostor za izmenjavo spoznanj iz različnih področij, ki pa stremijo k istemu cilju, in to je prehod v trajnostno družbo.”

Osredni govorec IRIC2023 je Alan Organschi, direktor in partner arhitekturnega biroja Gray Organschi Architecture iz ZDA, ter direktor inovacijskih laboratorijev Bauhaus Earth, globalne interdisciplinarne pobude, katere cilj je preoblikovati gradbeni sektor iz glavnega vira antropogenih okoljskih in družbenih učinkov v regenerativno in ekološko občutljivo področje za zadovoljevanje potreb urbaniziranega svetovnega prebivalstva.

Vljudno vabljeni!

Kako do dogodka