Vabilo na strokovni ogled referenčnih objektov lesene gradnje na avstrijskem Štajerskem

26. 11. 2021

Avstrijska Štajerska

Vir: Lesarski grozd

Za arhitekte in projektante organizirajo 16. decembra 2021 v Lesarskem grozdu strokovni ogled referenčnih objektov lesene gradnje na avstrijskem Štajerskem. Vabljeni so strokovnjaki, ki bi se radi seznanili z novejšimi lesenimi gradnjami pri naših sosedih. Program ogleda predvideva različne tipologije stavb med drugimi tudi objekt v gradnji v Gradcu.

Pomoč do boljšega razumevanja

Slovenija zasleduje cilj čim večjega deleža novogradenj z čim višjim deležem uporabe lesa in lesnih tvoriv. V ta namen je sprejeta tudi Uredba o Zelenih javnih naročilih, s katero država želi povečati uporabo lesa ter generirati primere dobre prakse, ki jim bodo sledili tudi v zasebnem sektorju. V tem smislu je pomembno poznati primere in razvoj kvalitetne gradnje z lesom, pametnih, tehnološko, energetsko ter ekološko naprednih stavb. Strokovni ogledi primerov referenčnih stavb lesene gradnje v tujini, pripomorejo k boljšemu razumevanju zadnjega stanja tehnologije in arhitekture lesene gradnje.

Program ogleda objektov:

Gradbišče 6-nadstropne lesene stavbe
Apartmaji s polno storitvijo ARGOS Bubbles
Stanovanjska stavba Max-Mell-Allee
Šola Viktor Kaplan Andritz
Stanovanjska soseska Quartier 7, kjer so;
– stanovanjska gradnja Hummelkaserne
– dom za ostarele Peter Rosegger
– center Reininghaus Süd

Dogodek v angleščini, število mest je omejeno

Odhod 16. december 2021 ob 7.00 izpred stavbe GZS, Dimičeva 13, Ljubljana. Avtomobil lahko parkirate na zunanjem parkirišču ob stavbi GZS. Predviden povratek okrog 21h. Zagotovljen je avtobusni prevoz Ljubljana – Gradec, okrepčilo (sendvič + sok) in strokovno vodenje z razlago v angleščini. Dogodek je prijavljen na ZAPS in IZS za kreditne točke in brezplačen, število mest pa je omejeno. Skladno z veljavnimi ukrepi z namenom preprečevanja širjenja okužbe z virusom Sars-Cov-2 v Avstriji je pogoj za udeležbo na dogodku izpolnjevanje pogoja PC, ki se bo preverjal pred vstopom na avtobus ob odhodu.
Izvajalec dogodka je Lesarski grozd, dogodek pa organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorata za lesarstvo.

Več informacij in prijavnico najdete tukaj.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner