V Minicityju imajo novo igralno enoto – lesarsko delavnico

8. 10. 2021

Ljubljana

SPIRIT Slovenija/LV

V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana so 7. oktobra 2021 odprli interaktivno igralno enoto, ki je nastala na pobudo Javne agencije SPIRIT Slovenija in Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, z željo, da bi otroci s pomočjo didaktičnih vsebin, izzivov in nalog spoznavali poklic lesarja in pri tem pridobivali uporabna znanja in podjetniške veščine.

Minicity je pravo otroško mesto z ulicami, parki in več kot 40 tematskimi kotički, v katerih se otroci z igro in uporabo realnih rekvizitov ter pod vodstvom usposobljenih animatorjev učijo različnih poklicev in pridobivajo druga uporabna znanja. Ob tem krepijo samostojnost, sposobnost logičnega sklepanja, komunikacijske veščine, sodelovanje, domišljijo, pomnjenje, fino motoriko in razmišljanje. V lesarski delavnici se bodo otroci srečali z lesom in lesarskimi poklici, se seznanili s prednostmi lesa pri gradnji in uporabi v bivalnih prostorih, spoznali različne vrste lesa ter kakšne so razlike med iglavci in listavci, lahko pa bodo tudi načrtovali in ustvarjali izdelke iz lesa. Preko različnih zabavnih in poučnih dejavnosti bodo razmišljali o ekološkem pomenu lesa, trajnosti in družbeni odgovornosti.

Na odprtju igralne enote, ki je sicer v uporabi že od junija, je Jasna Žaler Culiberg, direktorica razvoja poslovanja Minicity Ljubljana, pojasnila, da vrtci in šole njihovo malo mesto prepoznavajo kot nekakšen laboratorij, ki ga v naravnem okolju ni več moč najti v takšni obliki ter v katerem se lahko otroci skozi vodeno didaktično igro in skozi predstavitve različnih dejavnosti podjetij učijo tistega, kar jih bo opolnomočilo za nadaljnje življenje. “Sama opažam, da otroci manj plezajo po drevesih kot včasih, da so manj v stiku z naravo in da je okoli nas preveč umetnih materialov in snovi, zato sem vesela, da bomo z lesarsko delavnico lesu vrnili njegovo veljavo in se skupaj trudili, da ga otroci spoznajo v vsej njegovi razsežnosti.”

“Les so uporabljali že naši predniki in to naravno bogastvo moramo prepoznavati kot našo priložnost tudi v prihodnosti. Za izobraževanje najmlajših, ki so naša prihodnost, danes odpiramo igralni kotiček, ki jih bo preko brezplačnih delavnic seznanjal z lesom in jih vabil k ustvarjanju z lesom. Prepričan sem, da bodo v tem uživali in nadaljevali bogato tradicijo uporabe lesa na Slovenskem,” je v nadaljevanju dodal Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_lesarska_delavnica

“Ponosen sem, da je tudi naša agencija SPIRIT Slovenija postala del malega tematskega mesta z interaktivno igralno enoto, ki smo jo poimenovali Lesarska delavnica,” je ob odprtju povedal dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT Slovenija. “Želimo si, da bi v njej otroci iz vrtcev in osnovnih šol s pomočjo didaktičnih vsebin, izzivov in nalog spoznavali poklic lesarja in pri tem pridobivali uporabna znanja in podjetniške veščine. Zavedamo se, da otroci skozi igro razvijajo domišljijo, krepijo telo, spletajo prijateljstva in se povezujejo. Z najmlajšimi lahko gradimo našo zeleno prihodnost, ki je ob upoštevanju trajnosti, edini izhod iz okoljske in podnebne krize.
Direktor SPIRIT Slovenija je še izrazil prepričanje, da bo s skupnimi prizadevanji različnih deležnikov slovensko lesno podjetništvo kmalu ponovno zakorakalo v evropski vrh.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner