Svetovni dan zemlje praznujejo tudi v podjetju Ledinek Engineering

22. 4. 2023

Hoče, Slovenija

Ledinek Engineering

Ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, postavljajo v ospredje nujnost trajnostne rabe lesa tudi v podjetju Ledinek. “Les je eden najpomembnejših naravnih virov, ki omogoča gradnjo hiš, izdelovanje pohištva, goriva, papirja in drugih izdelkov. Pomembno pa je, da les uporabljamo na trajnosten način in se zavedamo odgovornosti svojega vpliva na družbo in okolje. Ponosni smo, da smo s svojimi izdelki del prizadevanj za čistejše okolje. Naši vrhunski stroji in celovite rešitve proizvodnih linij, za industrijo masivnega lesa, omogočajo učinkovito uporabo lesa kot naravnega materiala za gradnjo z lesom in za predelavo v izdelke z visoko dodano vrednostjo,« je ob tej priložnosti povedal Gregor Ledinek, direktor podjetja Ledinek Engineering in Lestro-Ledinek.

Prispevek k ohranjanju zdravega planeta

“Ključnega pomena za ohranjanje zdravega in produktivnega planeta je trajnostna raba lesa. Ta je naravno obnovljiv, nizkoogljični material, ki znižuje emisije toplogrednih plinov in zmanjšuje podnebne spremembe ter hkrati omogoča prijetno in zdravo bivalno okolje. Dejstvo je, da skladišči ogljikov dioksid in po svojem odsluženem življenjskem ciklu propade. To pomeni, da ne obremenjuje okolja in prispeva k nižjemu ogljičnemu odtisu, za kar si danes prizadevajo države na globalni ravni. Vizija našega podjetja je postati vodilni ponudnik strojev in linij za proizvodnjo konstrukcijskega lesa na svetovnem trgu. Pri tem vseskozi zasledujemo cilj, da ostanemo inovator na globalni ravni in soustvarjamo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. S tem pa tudi prispevamo k trajnostnemu razvoju,« je poudaril.

SLOWOODLIFE_Ledinek

Gregor Ledinek, direktor podjetja Ledinek Engineering in Lestro-Ledinek.

Trajnostna raba lesa lahko prinese tudi številne druge koristi, vključno z  ohranjanjem biotske raznovrstnosti in habitatov, preprečevanjem erozije tal,  zmanjšanjem količine odpadkov ter izboljšanjem kakovosti zraka in vode.  Zato je pomembno, da se zavedamo vrednosti trajnostne rabe lesa ter  spodbujamo uporabo lesa iz trajnostnih virov. Vse več podjetij se zavezuje k  temu in si prizadeva za pridobivanje certifikatov, kot sta FSC in PEFC, ki  zagotavljata, da so lesni viri pridobljeni na trajnosten način. »Ob tej priložnosti  pozivamo vse, da sprejmejo odgovorne odločitve pri rabi lesa in se pridružijo  boju za trajnostno prihodnost našega planeta,« je zaključil Gregor Ledinek. 

30 let podjetja Ledinek Engineering

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering letos beleži 30-letno tradicijo. So  najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno  raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske  linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju  lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij.  Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu, v sklopu blagovne  znamke Ledinek pa zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo  so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini. 

Več o podjetju Ledinek Engineering lahko preberete na tej povezavi.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner