EnglishSlovenian
Prihaja spletna konferenca “Izzivi in rešitve za ponovni vzpon pohištvene industrije”

6. 12. 2022

Spletna platforma zoom

Vir: Zelena Slovenija

Lesnopredelovalna panoga v Sloveniji postopoma oživlja, kar kažejo lanski poslovni rezultati. Pohištvena podjetja pa potrebujejo dodatne spodbude, saj ima pohištvena industrija nižjo dodano vrednost in manj sredstev za razvoj, trženje in naložbe.
Kaj lahko omogoči hitrejše prebujanje pohištvene panoge? Avtomatizacija in robotizacija, večja povezanost v gozdno-lesni verigi? Ali predvsem dizajn in dizajn menedžment, novi pristopi v marketingu in prodaji, drugačni poslovni modeli? Več povezav s kreativno industrijo in akademsko sfero? In koliko se zavedamo pomena lesa in lesenih izdelkov pri razogljičenju?

Na ta vprašanja odgovarja priročnik Izzivi in rešitve za ponovni vzpon pohištvene industrije. Obiščite spletno konferenco ob izidu priročnika, kjer bodo pri Akademiji Zelena Slovenija predstavili glavna sporočila, izzive in rešitve.

Dogodek bo na spletni platformi zoom v petek, 9. 12. 2022, med 9. in 12. uro. Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava najkasneje do četrtka, 8. 12. 2022.

Program:
Uvodni nagovor (mag. Dejan Židan, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo)
Ekonomski položaj panoge in izzivi trga (Igor Milavec, GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije)
Dizajn thinking in koncept krožnega gospodarstva (Matej Feguš, Donar d. o. o.)
Predstavitev rezultatov sodelovanja Fakultete za dizajn z industrijo (dr. Jasna Hrovatin, Fakulteta za dizajn)
Potencial sodelovanja med pohištveno industrijo in kreativnim sektorjem (Mika Cimolini, arhitektka)
Kreativne rešitve in lokalna identiteta za dvig dodane vrednosti (Uroš Hohkravt, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Ljubljana)
Vstop na trg in dvig konkurenčne prednosti (Karla Knap, Melu)
Pohištveni izdelki in ekodizajn: kako oceniti vplive na okolje? (dr. Gregor Radonjič, Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru)
Razvoj izdelka in dizajn za napredno pohištvo (mag. Katarina Globočnik, Franc Tolar, Alples d. d.)
*Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Več informacij in prijava na dogodek: TUKAJ

Ostale novice

Zgleden primer trajnostne gradnje z lesom

Spoznajte vizionarsko ozadje najbolj prepoznavnega objekta v dolini pod Poncami v času Nordijskega svetovnega prvenstva v Planici 2023, ki je plod navdihujočega dolgoletnega sodelovanja podjetij CBD, d. o. o., in Stora Enso. Slovensko podjetje CBD (angleški akronim...

Razstava BIVANJE Z LESOM na ogled v CENTRU INTERSPAR VIČ

Ljubljana, do 4. februarja 2023 / Center Interspar VIČ je izjemna točka srečanj v slovenski prestolnici. Na več kot 12.500 kvadratnih metrih prodajnih površin se nahaja več kot 30 trgovin, center pa v povprečju vsak dan privabi več kot 10.300 obiskovalcev. Ti bodo...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner