Prihaja spletna konferenca “Izzivi in rešitve za ponovni vzpon pohištvene industrije”

6. 12. 2022

Spletna platforma zoom

Vir: Zelena Slovenija

Lesnopredelovalna panoga v Sloveniji postopoma oživlja, kar kažejo lanski poslovni rezultati. Pohištvena podjetja pa potrebujejo dodatne spodbude, saj ima pohištvena industrija nižjo dodano vrednost in manj sredstev za razvoj, trženje in naložbe.
Kaj lahko omogoči hitrejše prebujanje pohištvene panoge? Avtomatizacija in robotizacija, večja povezanost v gozdno-lesni verigi? Ali predvsem dizajn in dizajn menedžment, novi pristopi v marketingu in prodaji, drugačni poslovni modeli? Več povezav s kreativno industrijo in akademsko sfero? In koliko se zavedamo pomena lesa in lesenih izdelkov pri razogljičenju?

Na ta vprašanja odgovarja priročnik Izzivi in rešitve za ponovni vzpon pohištvene industrije. Obiščite spletno konferenco ob izidu priročnika, kjer bodo pri Akademiji Zelena Slovenija predstavili glavna sporočila, izzive in rešitve.

Dogodek bo na spletni platformi zoom v petek, 9. 12. 2022, med 9. in 12. uro. Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava najkasneje do četrtka, 8. 12. 2022.

Program:
Uvodni nagovor (mag. Dejan Židan, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo)
Ekonomski položaj panoge in izzivi trga (Igor Milavec, GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije)
Dizajn thinking in koncept krožnega gospodarstva (Matej Feguš, Donar d. o. o.)
Predstavitev rezultatov sodelovanja Fakultete za dizajn z industrijo (dr. Jasna Hrovatin, Fakulteta za dizajn)
Potencial sodelovanja med pohištveno industrijo in kreativnim sektorjem (Mika Cimolini, arhitektka)
Kreativne rešitve in lokalna identiteta za dvig dodane vrednosti (Uroš Hohkravt, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Ljubljana)
Vstop na trg in dvig konkurenčne prednosti (Karla Knap, Melu)
Pohištveni izdelki in ekodizajn: kako oceniti vplive na okolje? (dr. Gregor Radonjič, Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru)
Razvoj izdelka in dizajn za napredno pohištvo (mag. Katarina Globočnik, Franc Tolar, Alples d. d.)
*Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Več informacij in prijava na dogodek: TUKAJ

Ostale novice

NAGRADNA IGRA SLOWOODLIFE

Maribor, 9.11.2023 Nagradna igra je zaključena! Veseli smo zelo lepega odziva in vseh predlogov, s kom bi želeli koristiti čudoviti nagradi. Izmed vseh sodelujočih na Facebooku in Instagramu smo izžrebali:Martino Lešnik, ki prejme RAZVAJANJE V WELNESS HIŠKI NA DREVESU...

Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar

V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission Tour. Tokrat bo na ogled že dobrih pet let vseljena skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar, ki na celovit način obravnava vidike...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner