SLOWOODLIFE TV – Bivanje z lesom / edina oddaja 100 % posvečena lesnim zgodbam

24. 2. 2022

Slovenija

SLOWOODLIFE

Oddaja SLOWOODLIFE TV, ki nastaja v uredništvu multimedijskega podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o., zbira navdihujoče zgodbe, povezuje dobre prakse uporabe lesa in trajnostnega bivanja, zajema trende doma in po svetu ter predstavlja vrhunske turistične destinacije, katerih bistvo je izpovedano v lesu.

KAJ PRINAŠA PRVA ODDAJA

  • PLANINSKI DOM NA OKREŠLJU: podali smo se na neobičajno gradbišče podjetja RIHTER na 1400 metrih nadmorske višine. Na Okrešlju v Logarski dolini nastaja moderen in energetsko varčen planinski dom, ki je našo pozornost pritegnil predvsem zato, ker bo seveda – lesen.
  • LESENI BLOKI V CELJU: povzpeli smo se na najvišjo stanovanjsko leseno stavbo, ki jo v Celju postavlja podjetje CBD, in v pogovoru z dr. Bruno Dujičem spoznavali prednosti gradnje s križno lepljenim lesom.
  • MARKO LUKIĆ, LUMAR: raziskovali smo, kaj je vedno bolj pomembno kupcem lesenih hiš, kako se je lesena gradnja v zadnjih letih spremenila in kako zasnovati in izgraditi objekt, ki bo pisan na kožo naročniku.
  • METKA ZVER: ker so nekateri ustvarjalci v lesu enostavno tako zelo izjemni, da jih je treba spoznati v živo, smo se podali na pot v Štanjel in potrkali na vrata navdihujočega ateljeja oblikovalke Metke Zver.
  • HOTEL BOHINJ: za konec smo se prepustili gostoljubju prenovljenega Hotela Bohinj, ki se znotraj in zunaj bohoti z novo leseno podobo. Povabili so nas, da poduhamo, kako diši njegovo macesnovo ogrinjalo, in doživimo njegovo trajnostno prenovo v vseh pogledih.
SLOWOODLIFE_tv_SEASON_1 (4)
Z Rihterjem in slovensko vojsko na Okrešelj
SLOWOODLIFE_tv_SEASON_1 (2)
Marko Lukić: kakšna je sodobna individualna gradnja
SLOWOODLIFE_tv_SEASON_1 (3)
V ateljeju Metke Zver
SLOWOODLIFE-oddaja
Z dr. Brunom Dujičem na gradbišču najvišjega slovenskega lesenega bloka v Celju
SLOWOODLIFE_tv_SEASON_1 (4)
Hotel Bohinj: kako diši trajnostna prenova v lesu?
SLOWOODLIFE_oddaja (1)
Razstava Bivanje z lesom na poti po Sloveniji

ZAKAJ IN KAKO

Širši cilj SLOWOODLIFE – TV je ozaveščanje in podpora idejam trajnostnega bivanja z lesom, ki v poslovno in družbeno okolje prinašajo nove poglede na uporabo lesa in kakovostno bivanje.

Vsebina oddaje je naravnana na spodbujanje pozitivnega odnosa do lesa, populariziranje kulture lesene gradnje, ustvarjanja z lesom in preživljanja delovnega, službenega in dopustniškega časa v objektih, ki nas razvajajo v vseh naštetih pogledih. Zgodbe so doživete in posnete skozi osebni pristop ustanoviteljev gibanja SLOWOODLIFE – Liljane Vogrinec in Dušana Waldhütterja, ambasadorjev ljubezni do ljudi in bivalnega okolja, izpovedane v lesu.

O NASTAJANJU

Oddajo pripravlja izkušena ekipa podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o., v sodelovanju z Agencijo Lotos, d. o. o., ki se z video produkcijo ukvarja že skoraj dvajset let, in WOW Stories – zgodbarsko podporo inovativnega komuniciranja. Celoto medijskega portfelja tvorijo:

portal Bivanje z lesom
revija Bivanje z lesom
razstava Bivanje z lesom
FB SLOWOODLIFE
Instagram SLOWOODLIFE
revija moja HIŠA moj DOM
slowoodlife mailing, ki gre na 14.400 naslovov

Skupna lastnost vseh medijskih kanalov SLOWOODLIFE platforme je navdušenje in strast do kreiranja vsebin, ki kličejo posameznika po uglasitvi posameznika s sabo in naravo. V vsebinskem pogledu je namreč gibanje SLOWOODLIFE ambasadorstvo trajnostne gradnje in sobivanja z lesom, ki jemlje našo odgovornost za izhodišče vseh trajnostnih sprememb.

Kontakt:

office@slowoodlife.com
T: 041 283 694 (Liljana) & 040 755 862 (Dušan)

Ostale novice

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom vabi v Celje

Lesene hiše ponujajo edinstveno kakovost bivanja, ki je težko primerljiva z drugimi gradbenimi materiali. Les ni le estetsko privlačen, ampak ustvarja prijetno in toplo bivalno kakovost, ki pelje k dobremu počutju in večji povezanosti z naravo. O tem se lahko...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner