EnglishSlovenian
SLOWOODLIFE potuje na EXPO v Dubaju

10. 1. 2022

Dubaj

CBD

V drugi polovici januarja se na EXPO pričenja tematsko obdobje z naslovom Trajnostni razvoj, zelene tehnologije in les. Tam bomo deset dni prisotni z našo ekipo uredništva! Za celotno medijsko skupino SLOWOODLIFE bomo posneli številne dogodke in raziskovali nacionalne paviljone, pripravili pa bomo tudi poseben video zapis o zasnovi, izvedbi in pomenu slovenskega razstavnega paviljona z njegovim prepoznavnim lesenim parazolom.

Lesena lebdeča slovenska oaza

Slovenski paviljon, čigar ideja je nastala v arhitekturnem studiu Magnet design in je avtorsko delo arhitektov Roberta Kluna, Sandija Pirša in sodelavcev, je bil izbran aprila 2019 na natečaju, ki ga je vodilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Ponazarja lebdečo zeleno oazo na vodni gladini, s čimer je avtor paviljona želel izpostaviti slovensko modrost, inovativnost in energijo. Paviljon pa prepričal samo organizatorje slovenskega udeležbe na EXPO 2020, deležen je bil tudi pozornosti mednarodne arhitekturne javnosti in med drugim oktobra 2019 prejel posebno omembo v kategoriji razstavnih prostorov na Architecture Masterprize.

Paviljon je postavljen na 1550 m2 velikem razstavnem prostoru v tematskem sklopu trajnost, in se ponaša z odlično lego, saj stoji v neposredni bližini enega od treh vhodov na razstavo EXPO 2020. K njegovi enkratnosti je v veliki meri pripomoglo tudi slovensko podjetje CDB; poleg arhitekturnega predstavlja namreč naš paviljon predvsem konstrukcijski presežek projektiranja in izvedbe v lesu, pod katerega so se podpisali CBD-jevi projektanti (ang.: Contemporary Building Design).

SLOWOODLIFE_bivanje_z_lesom_expo

Z zgodbami o edinstvenem prepletu

Slovenija se v Dubaju predstavlja z geslom Slovenia. Green and Smart Experience, s čimer poudarjamo trajnostno, sodobno in ustvarjalno plat našega značaja. Svetovno javnost nagovarjamo z zgodbami o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva. S predstavitvijo simboliziramo zeleno srce Evrope, obiskovalce pa nagovarjamo z avtentičnimi podobami in vrhunskimi multimedijskimi predstavitvami, ki jih ponesejo v tiste kotičke naše dežele, na katere smo še posebej ponosni. Na vsakem koraku nudimo dobre razloge za odkrivanje Slovenije in delitev sporočil, ki bodo svet prihodnosti zagotovo spreminjale na bolje.

Že danes se veselimo, da bomo v Dubaju posnete zgodbe delili z vami. Spremljate nas na naši Instagram in FB strani!

Ostale novice

Strokovna predavanja na temo LES V GRADNJI

Kompetenčni center za razvoj kadrov v lesarstvu, KOCles 3, ki ga koordinira Lesarski grozd, bo v maju in juniju 2022 pripravil serijo brezplačnih usposabljanj na temo Les v gradnjah. Tematike in termini maj: Les in regenerativna trajnostmaj: Vpliv grajenega prostora...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner