Slovenski oglaševalski festival je prireditev z manj odpadki

3. 5. 2022

Portorož

Vir: SOF

Vsak dogodek je, ne glede na njegov namen, velikost in ciljno publiko, povezan z okoljem, v katerem se odvija. Organizatorji dogodkov imamo priložnost, da s pristopom in konceptom izpričamo svojo družbeno in okoljsko odgovornost. V ospredje smo pričeli postavljati trajnostna načela, s katerimi uvajamo zelene inovacije in zelene tehnologije.

Trajnost kot princip organizacije dogodkov

Zeleno zavezo si je zadal tudi 31. Slovenski oglaševalski festival, ki se je že lani deklariral kot »prireditev z manj odpadki«. To pomeni, da so načrtovano in pod nadzorom Ekologov brez meja, ki ta naziv podeljujejo, v svoj organizacijski nabor uvedli ukrepe zmanjševanja količine odpadkov, ki nastanejo tekom festivala. Začenjajo z malimi koraki, takšnimi, ki jih omogočajo lokacija in utečene dosedanje prakse, a kot pravijo tudi ti vodijo do velikih uspehov. Vse udeležence so pozvali, da naj tudi letos na prireditev pridejo z lastno stekleničko za vodo, da jo lahko ponovno napolnijo na lokaciji. RE filozofija (Reduciraj – Reuporabi – Recikliraj) je tista, ki je temelj vseh njihovih prizadevanj, ki se lahko izrazijo tudi s tem, da se na lokacijo pripelješ s kolesom, električnim skirojem, mestnim avtobusom ali pa kar peš, v najslabšem primeru z avtom, ki ga deliš s prijatelji. Ustrezno ločevanje odpadkov je nekaj, kar je že kar dobro uveljavljena praksa, ne gre pa zanemariti, da je ta neposredno povezana z zmerno uporabo vode in papirnatih brisačk v toaletnih prostorih. Da smo trajnostno osveščeni bomo na dogodku izkazali tudi, če cigaretnih ogorkov ne bomo odvrgli kjerkoli, še bolje, če  smo v svojem zelenem razmišljanju prišli do ugotovitve, da tega opoja sploh ne potrebujemo. Tudi sedišče na dogodku je, kot poudarjajo, odraz karakterja osebe, ki ima svoj prostor urejen ali pa ne.

SLOWOODLIFE-SOF (1)
Končni cilj organizatorjev je postati trajnostni dogodek / Mediaspeed

GREMO – Vztrajno na trajno!

Končni cilj organizatorjev je postati trajnostni dogodek. Pogoj za pridobitev naziva je doseganje 90 odstotkov recikliranja in ponovne uporabe odpadkov, ki nastanejo tekom festivala. Izkušnje Ekologov brez meja pravijo, da ta cilj z načrtovanimi ukrepi tekom celotne dobavne verige lahko zagotovijo že v nekaj letih.

Osebna in družbena odgovornost medijev

Festivalska dneva SOF-a med 14. in 15. junijem 2022 bosta v portoroškem Avditoriju potekala v znamenju medijev v dobi digitalizacije; v ospredje bodo postavili tiste, ki transparentno, odgovorno ter verodostojno in kakovostno komunicirajo z javnostjo. Izpostaviti želijo tiste medije, ki imajo »obraz«, torej tiste, za katerimi stojijo posamezniki, ki delujejo v dobro širše javnosti in ki izkazujejo tako osebno kot družbeno odgovornost.

Slovenski oglaševalski festival (SOF) je osrednji letni dogodek oglaševalske stroke v Sloveniji, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica. Celostno zasnovan kongresni program odpira razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih in omogoča izmenjavo znanj, izkušenj, idej in pogledov na nadaljnji razvoj stroke, v tekmovalnem delu pa na tej vsakoletni paradi kreativnosti izbirajo najboljše oglaševalske rešitve in predstavijo celosten pregled dogajanja v slovenskem oglaševalskem prostoru. Temo letošnjega SOF-a bo gradilo okrog dvajset izjemnih domačih in mednarodnih govorcev in sogovornikov, ki bodo delili svoje izkušnje, znanja, ideje in zgodbe s katerimi nedvomno pomembno vplivajo tudi na razvoj slovenske oglaševalske stroke.

Več o osrednjem slovenskem oglaševalskem dogodku tukaj

Ostale novice

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom vabi v Celje

Lesene hiše ponujajo edinstveno kakovost bivanja, ki je težko primerljiva z drugimi gradbenimi materiali. Les ni le estetsko privlačen, ampak ustvarja prijetno in toplo bivalno kakovost, ki pelje k dobremu počutju in večji povezanosti z naravo. O tem se lahko...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner