SLOVENSKA LESENA GRADNJA

HIŠA R – EDINSTVENA VILA Z ZNAČAJEM

Marles hiše Maribor d. o. o. / 2015

Na obrobju ljubljanske kotline, kjer se svet razgiba v gričevnate površine, je pogled s svojo panoramsko širino več kot veličasten. Na enem od takšnih slemen stoji enodružinska hiša, ki se poleg zavidljivega pogleda ponaša tudi z zavidljivo arhitekturno zamislijo.
Že sam pogled na hišo nam da takoj vedeti, da ne gre za čisto navadno moderno Marlesovo hišo z ravno streho in strogimi linijami. S svojimi gabariti in obliko nedvoumno izkazuje željo po izstopanju iz okolice. Arhitekturna rešitev hišo odpira proti jugu in zahodu in zaradi skrajno velikih steklenih površin zagotavlja izjemno svetle in prijetne bivalne prostore.
Glavni vhod v objekt je umeščen v pritličju na vzhodni strani. V hišo vstopamo preko vhodnega podesta, ki je decentno pokrit z nadstreškom. V pritličju je predviden predprostor s prehodom desno v utility in savno, levo pa preko hodnika dostopamo v shrambo ter dalje v kuhinjo z jedilnico, ter naprej preko nivojskih stopnic v dnevni prostor. Iz dnevnega prostora je predviden izhod skozi balkonska vrata na zunanjo teraso. Iz pritličja vodijo stopnice v nadstropje, ki je namenjeno spalnim prostorom staršev in bivalnemu prostoru otrok. Izjemno funkcionalno izkoriščeni prostori pa ustvarjajo dobrodošlo mejo med obema ambientoma.
Vila R je odličen primer inovativnega dizajna, z ambientom, polnim naravne svetlobe, in popolno realizacijo pričakovanj naročnikov.

Podatki o objektu

Leto izgradnje: 2015
Velikost objekta: 235 m2
Energetska učinkovitost:visokoučinkovita nizkoenergijska (20 kWh/m2a)
Način gradnje/konstrukcije: montažna lesena

 

Arhitektura: SoNo arhitekti; Edvard Blažko,
Marko Volh
Krajinska arhitektura: Mitja Škrjanec
Izvajalec: Marles hiše Maribor, d. o. o.
Investitor: zasebni
Lokacija: okolica Ljubljane
Foto: agencijaLOTOS.net

 

Info/kontakt

Info: www.marles.com
T:
+386 2 429 45 00
E: info@marles.com