SLOVENSKA LESENA GRADNJA

HIŠA NB – RAZKOŠNA OAZA SVETLOBE IN EKTRAVAGANCE

Marles hiše Maribor d. o. o. / 2017

Za razliko od bližnje urbane sredine, kjer so prebivalci mobilni večinoma z avtomobili, je zemljišče, na katerem stoji hiša NB, svojevrsten raj za ljubitelje narave. Potka, ki nedaleč za hišo vodi tako levo kot desno v gozd in naprej v bližnje koroške zaselke, daje tisti varni občutek, da nedotaknjenost narave ne pomeni, da si daleč od civilizacije. Hiša se s prečudovito panoramo nehote zlije z okoliškimi hribi.

V spodnjem nivoju, ki ima v svojem nadaljevanju dvostopniščni spust, je velik osrednji prostor, ki funkcionalno združuje dnevni bivalni prostor z jedilnico in kuhinjo. Pralnica perila, prostor za strojne inštalacije in priročne sanitarije so v bližini garaže.

V nadstropju, ki ima v svojem osrednjem delu panoramski »open space« pogled v obe etaži objekta, se nahajajo spalni prostori in dve kopalnici, od katerih je starševska opremljena tudi z džakuzijem. Gornje nadstropje po celotni dolžini proti jugozahodu od zunanjosti loči le steklo. Tudi ograja balkona je steklena, da čim manj moti razgled, in da v notranjost prehaja čim več svetlobe. Zgornji prostori nudijo nekoliko več intime od spodnjih, skupno vsem pa je, da so barve, vonj in lepota pejsaža vtkani v vse interierne elemente zlite v ubrano celoto.

Podatki o objektu

Leto izgradnje: 2017
Velikost objekta: 249 m2
Energetska učinkovitost: skoraj nič-energijska hiša (10kWh/m2a) 
Način gradnje/konstrukcije: montažna lesena

 

Arhitektura: MCA – Miha Čebulj Arhitektura,
www.mc-a.si
Izvajalec: Marles hiše Maribor, d. o. o.
Investitor: zasebni
Lokacija:Podgorje pri Slovenj Gradcu
Foto: Janez Marolt, arhiv MCA

 

Info/kontakt

Info: www.marles.com
T:
+386 2 429 45 00
E: info@marles.com