SLOVENSKA LESENA GRADNJA

ESSLINGEN – ZELENA ARHITEKTURA Z MISLIJO NA PRIHODNOST

Marles hiše Maribor d. o. o. / 2019/2020

Večstanovanjski objekt, ki je sestavljen iz osemnajstih modulov, predstavlja odličen primer uresničitve vizije gradnje prihodnosti. Vsak modul ponazarja svojo bivalno enoto, v celoti gre za osemnajst stanovanj namenjena kakovostnemu bivanju zdravstvenega osebja, ki dela v bližnji bolnišnici.

Arhitekturna zasnova temelji na modernem slogu z ravnimi strehami, zunanje stranice so obdane z leseno fasado. Tlorisna razporeditev je izčiščena in premišljena. Navdušujejo povsem naravni in razgradljivi materiali, brez škodljivih emisij za okolje. Po zaključku življenjske dobe, je module mogoče popolnoma reciklirati. S pomočjo solarnih panelov, ki so nameščeni na strehah objekta, so stavbe na letni ravni sposobne proizvesti več energije, kot jo porabijo, kar jih uvršča med plus-energetske objekte.

Posebnost projekta: posamezni moduli so v celoti izdelani v Marlesovi proizvodnji v Sloveniji.  Na gradbišču se postavijo na predvideno mesto, se priključijo na pripravljene priključke za vodo, elektriko in kanalizacijo. Na ta način je je bil projekt Esslingen na gradbišču zaključen v dobrem mesecu, kar je velika razbremenitev za okoliške prebivalce, še posebej, ker objekti stojijo v strnjenem naselju.

Podatki o objektu

Leto izgradnje: 2019/2020
Velikost objekta: 890 m2 (skupna)
Energetska učinkovitost: plus energijski objekt
Način gradnje/konstrukcije: montažna lesena

 

Arhitektura: arhitekturni biro AH-Aktivhaus GmbH, Stuttgart, Nemčija
Izvajalec: Marles hiše Maribor, d. o. o.
Lokacija: Esslingen, Nemčija

 

Info/kontakt

Info: www.marles.com
T:
+386 2 429 45 00
E: info@marles.com