Razstava Bivanje z lesom vabi v EXPANO v Pomurje

13. 7. 2023

Murska Sobota, Slovenija

SLOWOODLIFE

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja vse lepote in dobrote Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstveno doživetje. Prav od tod naziv »Vrata v Pomurje«, saj odpira pogled v vse njegove kotičke. Edinstvenemu projektu, ki turistično ponudbo, naravo, domačo obrt in kulturno dediščino prikaže s pomočjo inovativne tehnologije, se je pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled je vse do konca meseca julija 2023.

Razstava Bivanje z lesom – SLOWOODLIFE na najvidnejših mestih po Sloveniji širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa. Predstavlja najkakovostnejše slovenske ponudnike lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa. Spodbuja pozitivni odnos do lesa, popularizira kulturo gradnje in rabe lesa ter omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti. Razstava prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje.

SLOWOODLIFE_Razstava_Bivanje_z_lesom_EXPANO

Paviljon Expano je bil leta 2015 namenjen predstavitvi Slovenije na EXPO 2015 v Milanu, leta 2019 pa so ga prestavili nazaj v domovino in postavili ob Soboškem jezeru. V tlorisni velikosti približno 800 m2 je konstruiran predvsem v lesu in jeklu. Sestavljajo ga štirje glavni kompleksi, ki se razlikujejo glede na namen in vsebino. Vsebuje razstavni prostor, TIC (info center), bar in trgovino za izdelke iz Pomurja. Konstrukcijo lesenega skeletnega ogrodja dopolnjujejo nosilni elementi iz križno lepljenega lesa.
Avtorji arhitekture so SONO arhitekti, konstrukcijsko zasnovo objekta z detajli so sprojektirali v podjetju CBD, glavni izvajalec paviljona je bilo podjetje Lumar. Expano velja za enega najbolj prepoznavnih slovenskih lesenih objektov.

Kje se nahaja Expano: Bakovska ulica 41, Murska Sobota

Kdaj je možen ogled razstave: od 12. julija – 31. julija 2023

Spletna stran Expana: tukaj

Tudi na našem koledarju izveste, kam se razstava seli v prihodnje!

Tukaj pa najdete domačo stran o razstavi, kjer lahko preberete vse, kar vas zanima!

Ostale novice

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom vabi v Celje

Lesene hiše ponujajo edinstveno kakovost bivanja, ki je težko primerljiva z drugimi gradbenimi materiali. Les ni le estetsko privlačen, ampak ustvarja prijetno in toplo bivalno kakovost, ki pelje k dobremu počutju in večji povezanosti z naravo. O tem se lahko...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner