Razstava Čar Lesa vabi v Maribor

20. 3. 2021

Maribor

Čar lesa

Pod sloganom »Uporabimo slovenski les« so 19. marca 2021 v preddverju velike predavalnice na Tehniških fakultetah v Mariboru za javnost odprli promocijsko razstavo Čar lesa. Ta promovira rabo lesa in lesenih izdelkov ter obiskovalce, medije in širšo javnost ozavešča o prednostih lesa. Razstavo ob podpori Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javne agencije SPIRIT Slovenija, organizirajo Društvo za zaščito lesa Slovenije, Biotehniška fakulteta – Oddelek za lesarstvo in Svet za les.

»V Sloveniji nimamo rudnih bogastev in tudi ne energetskih virov. Imamo pa les, ki ga lahko z malo energije predelamo v izdelke z visoko dodano vrednostjo. Še bolj kot do sedaj bo v prihodnosti pomembno lokalno delovanje. Zato je potrebna lokalna surovina oziroma gospodarstvo, temelječe na domači surovini – lesu, ki ga imamo pri nas v izobilju«, je zbrane ob otvoritvi nagovoril Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorat za lesarstvo pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki razstavo Čar lesa organizira že dvanajst let zapored.

Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo | foto: VR

Ob otvoritvi so svoja razmišljanja o lesu in lesni problematiki novinarjem podali še: Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, dr. Mitja Slavinec, državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Tomaž Kostanjevec, v. d. direktorja javne agencije SPIRIT Slovenija, prof. dr. Zdravko Kravanja, dekan Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, in pa sevedaprof. dr. Franc Pohleven, idejni oče in izvajalec tega dogodka.

Osrednjo letošnjo razstavo Čar lesa  si bo mogoče ogledati v Cankarjevem domu med 6. do 10. junijem 2021. Več o razstavi na tem linku. Promocijski video razstave si lahko ogledate tukaj.

Namen razstave, ki je na ogled v Mariboru, je promocija lesa in lesnih izdelkov | foto: gov.si

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner