Razstava bivanje z lesom že v deveto leto!

30. 1. 2023

Maribor, Slovenija

SLOWOODLIFE

Potujoča razstava, ki je že večkrat po dolgem in po čez obredla Slovenijo, predstavlja slovenski pionirski promocijski projekt povezave med lesom in kakovostjo bivanja in v nacionalnem merilu enega najmočnejših.

Njen doseg s fizično postavitvijo po razstaviščih in hkrati spletno stranjo iz leta v leto raste; s svojim poslanstvom vsako leto doseže na 100-tisoče ljudi! Razstava Bivanje z lesom po eni strani spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje in rabe lesa, po drugi pa omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da svoje reference predstavijo širši javnosti. Poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov namenja prostor in dialog raznolikim trajnostnim rešitvam, dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom iz lesa. S svojo pojavnostjo v fizični in digitalni obliki prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje. Ima pa tudi veliko globlji in širši vpliv na celotno družbo. »Razstava ozavešča širšo javnost o pozitivnih lastnostih lesa, predvsem v povezavi s cilji, vezanimi na podnebno nevtralno družbo, in ostalimi cilji za večjo uporabo lesa,« denimo opaža Darko Sajko, v. d. generalnega direktorja Direktorata za lesarstvo.

SLOWOODLIFE_razstava_bivanje_z_lesom_ze_v_9_leto

KJE VSE V LETU 2022

Razstavo Bivanje z lesom je v najmočnejši smučarski skakalni sezoni gostil prav tako v veliki meri leseni Nordijski center Planica, razstava je pozdravljala delegacije na sedežu Gospodarske zbornice Slovenije, predstavljala slovenske proizvajalce in njihovo kakovost med poslovneži in zamejci na avstrijskem v Pliberku, poleti pa navdihovala domače in tuje dopustnike v piranskem Monfortu. Povezovala je udeležence dogodkov Kongresnega Centra Thermana Park Laško, združevala podjetnike v najvišji slovenski poslovni stavbi − Kristalni palači ter nagovarjala domače in tuje znanstvenike v avli hrama znanosti in inovacij – v novem Inštitutu InnoRenew CoE v Izoli, ki velja za največjo slovensko leseno stavbo. Izobraževala in motivirala je na tisoče obiskovalcev najfrekventnejših slovenskih nakupovalnih središč: Aleje v Ljubljani, Supernova v Novi Gorici, Novem mestu in Šiški, celjskega Citycentra, BTC-ja v Murski Soboti in mariborskega Europarka .

SLOWOODLIFE_razstava_bivanje_z_lesom_ze_v_9_leto

KAKO RAZSTAVO VIDI MINISTER

»Razstava Bivanje z lesom širi zavest o prednostih bivanja z lesom in o vsem, kar nam les lahko da. Prikazuje znanje, širino in kreativnost. Takšna razstava in takšna angažiranost vašega podjetja je lahko nam, pri naših ciljih, samo v pomoč. Tako da se vam zahvaljujem in verjamem, da bomo v nekem obdobju imeli prave rezultate tudi z vašo pomočjo,« je ob otvoritvi razstave, 14. oktobra 2022, v preddverju Kongresnega centra Thermana Park v Laškem, povedal slavnostni govornik Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije.

SLOWOODLIFE_razstava_bivanje_z_lesom_ze_v_9_leto

S SODELOVANJEM DO BOLJŠIH REZULTATOV

»S pomočjo razstave »Bivanje z lesom« podjetja SLOWOODLIFE nam je uspelo več tisočim obiskovalcem predstavili del našega poslanstva. To je prava pot kako uspešno približati in ozavestiti potrošnika o bistvu uporabe lesa oziroma in predvsem zakaj ga je potrebno ohranjati. Ker skupaj zmoremo več in ker sodelovanje prinaša boljše rezultate, spodbujamo tovrstne prispevke, saj smo vsi del te zgodbe in samo skupaj lahko dosežemo zastavljene cilje k ohranjanju narave,« meni Marjana Merjasec iz podjetja SILVAPRODUKT.

SLOWOODLIFE_razstava_bivanje_z_lesom_ze_v_9_leto

PRIHODNOST PRIPADA TRAJNOSTNIM

»Tako kot so sanitarni izdelki podjetja Geberit že vrsto let sinonim za trajne rešitve, ohranjanje virov in prijaznost do okolja – saj je trajnostni razvoj pomemben del identitete našega podjetja, tako doživljamo kot nosilca trajnostnih sprememb na slovenskem medijskem področju podjetje SLOWOODLIFE. Njihova razstava Bivanje z lesom v širšem slovenskem prostoru že vrsto let navdihuje in v trajnostnem pogledu tudi izobražuje, zato smo ponosni partner tega projekta,« pravi Samo Krajnc, vodja marketinga za regijo Adriatic v podjetju GEBERIT.

RAZSTAVA KOT GRADNIK OZAVEŠČANJA IN POVEZOVANJA

Potujoča razstava je v organizaciji podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o., samo letos več 100-tisočim obiskovalcem predstavila najbolj reprezentančne objekte in projekte slovenskih podjetij, ki načrtno in uspešno soustvarjajo višjo bivanjsko kulturo. Njeni panoji namreč zajemajo najkakovostnejše ponudnike, združujejo informacije, zgodbe, znanje in prikaze dobre prakse trajnostnega bivanja. Razstava je trijezična in za poglobljeno podajanje informacij opremljena s QR kodami. Njena poglavitna namena sta širjenje zavesti o kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa ter vzpodbujanje trajnostnega razmišljanja. S tem, ko ponuja na ogled primere odlične gradbene in obrtniške prakse, predstavlja pomemben gradnik ozaveščanja javnosti o pomembnosti vpeljave trajnostnih konceptov na različnih področjih življenja in družbenega delovanja

RAZSTAVA KOT KNJIGA ZGODB

Konceptualno je zasnovana kot knjiga zgodb z zelo raznoliko vsebino; govorijo o dizajnu, estetiki, funkcionalnosti in kakovosti bivanja in imajo eno samo rdečo nit: uporabo lesa. Razstava celostno izpričuje štiri povezane zgodbe o lesu; ta nam v okoljskem pogledu ponuja priložnost za razogličenje, na nacionalnem nivoju pomeni les strateško pomembno naravno dobrino, v gospodarskem aspektu daje našim podjetjem številne poslovne priložnosti, v uporabniškem oziru pa lesni izdelki pomembno vplivajo na kakovost našega bivanja.  

RAZSTAVA KOT NAČIN SODELOVANJA Z DOBRIMI NAMENI

Les slovenski družbi prinaša veliko koristi in bi jih še več, če bi ga še bolj uporabljali. In tudi to je namen razstave Bivanje z lesom, da s tem namenom izobražuje, navdihuje in povezuje. Zato smo pri SLOWOODLIFE hvaležni Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport oziroma Direktoratu za lesarstvo, da so prepoznali naša prizadevanja in jih podpirajo. Počaščeni smo, da so vrednost razstave prepoznali tudi partnerji razstave, ob katerih razstava Bivanje z lesom še pridobiva na vrednosti in veljavi. Verjamemo namreč v moč sodelovanja in jo pravzaprav najbolj dokazujemo prav s takimi partnerskimi projekti, kot je naša razstava. Veseli nas spoznanje, da ob tem rastemo vsi.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner