Na ogled gradbenih presežkov v lesu vabljeni na Vič!

10. 1. 2024

Ljubljana

SLOWOODLIFE

Vse do 9. februarja 2024 v CENTRU VIČ gostijo unikatno slovensko razstavo Bivanje z lesom – SLOWOODLIFE, ki na najvidnejših mestih po Sloveniji širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa. Razstava, ki bo letos obeležila deseto obletnico,  spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje, s čemer omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

Razstava Bivanje z lesom predstavlja najkakovostnejše slovenske ponudnike lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa in prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje.  Predstavlja najkakovostnejše slovenske ponudnike lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa in prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje.

SLOWOODLIFE_Razstava_Bivanje_z_lesom

Poleg panojev, s katerimi na razstavi na zelo nazoren način prikazujemo najboljše reference slovenskih podjetij lesene gradnje in opreme doma, je kot dodatna promocijska platforma umeščen tudi BIG SCREEN, na katerem prikazujemo VIDEO reference lesne scene v Sloveniji.

Razstava Bivanje z lesom prikazuje znanje, širino in kreativnost slovenskega znanja pri uporabi lesa. Predstavlja inovativne zgodbe, izjemne nacionalne dosežke na področju bivanja in najuglednejše slovenske ponudnike. Gre za enega najodmevnejših slovenskih razstavnih projektov, saj je samo v lanskem letu dosegla ogled več kot 1,5 milijona ljudi.

Partnerji razstave: GEBERIT, d.o.o. I CBD, d.o.o. I Hotel WUD

Več o razstavi: tukaj

Ostale novice

Gašper okna in vrata: Odličnost, potrjena z PEFC certifikatom

Gašper okna in vrata, eno vodilnih slovenskih in evropskih podjetij na področju trajnostne proizvodnje oken in vrat, je kot rezultat dolgoletnih prizadevanj in nenehnega truda za doseganje visokih okoljskih standardov že drugič prejelo PEFC certifikat.

Janja Garnbret na Krasu posadila 1000 dreves

Janja Garnbret je na Krasu posadila 1000 dreves in s tem dala zgled za ohranjanje narave in izravnavo ogljičnega odtisa ter poudarila moč lesa kot gradbenega materiala. Pobuda je del večletnega projekta olimpijske zmagovalke in podjetja Lumar, ki les vidi kot ključno surovino za gradnjo trajnostnih domov.

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner