Razstava Bivanje z lesom vabi v Celje

21. 5. 2024

Celje

SLOWOODLIFE

Lesene hiše ponujajo edinstveno kakovost bivanja, ki je težko primerljiva z drugimi gradbenimi materiali. Les ni le estetsko privlačen, ampak ustvarja prijetno in toplo bivalno kakovost, ki pelje k dobremu počutju in večji povezanosti z naravo. O tem se lahko prepričate na razstavi Bivanje z lesom SLOWOODLIFE, ki jo vse do 6. junija 2024 gosti Citycenter Celje.

Razstava Bivanje z lesom – SLOWOODLIFE širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa na najvidnejših mestih po Sloveniji. Razstava, ki letos obeležuje deseto obletnico,  spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje, s čemer omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

Dogodek predstavlja najkakovostnejše slovenske ponudnike lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa in prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje.  

SLOWOODLIFE_Razstava_Celje (3)
SLOWOODLIFE_Razstava_Celje (1)

S premišljeno uporabo lesa varujemo gozdove

Slovenija je najbolj gozdnata dežela v Evropi, kar 60 odstotkov njene površine pokrivajo gozdovi. Vsako leto v njih priraste 4 kubične metre lesa na prebivalca, medtem ko jih za gradnjo in proizvode porabimo na prebivalca le okoli 0,5 kubičnega metra.
Les je naravni material, ki je podvržen biološkemu razkroju, s starostjo se pri drevesih prične proces trohnenja. Če dreves pravočasno ne posekamo, pričnejo skozi proces razpadanja z rastjo pridobljen ogljikov dioksid ponovno sproščati v ozračje. S premišljeno rabo lesa pa lahko podaljšamo ujetost ogljikovega dioksida v lesenih izdelkih in s tem posredno varujemo tudi gozdove.
Iz tega razloga gradnja z lesom zmanjšuje okoljsko obremenitev, poleg dejstva, da sodobne montažne lesene hiše seveda izpolnjujejo bistvene zahteve sodobne trajnostne gradnje po energetski varčnosti in visoki stopnji bivalnega ugodja. Dokaz, da živeti v leseni hiši in opremiti dom z lesenim interierjem pomeni živeti v harmoniji z naravo, je eden od ciljev razstave Bivanje z lesom.

Eden najodmevnejših slovenskih projektov

Med razstavne panoje, s katerimi so na razstavi na zelo nazoren način prikazane najboljše reference slovenskih podjetij lesene gradnje in opreme doma, je kot dodatna informacijska platforma umeščen tudi BIG SCREEN s predstavitvijo presežkov slovenske lesene montažne gradnje. S tem je prikazano tudi znanje, širina in kreativnost slovenskega znanja pri uporabi lesa. Razstavna vsebina zajema inovativne zgodbe, izjemne nacionalne dosežke na področju bivanja in predstavlja najuglednejše slovenske ponudnike. Gre za enega najodmevnejših slovenskih razstavnih projektov, saj je razstava Bivanje z lesom samo v lanskem letu dosegla ogled več kot 1,5 milijona ljudi.

SLOWOODLIFE_Razstava_Celje (2)

Skozi odlično sodelovanje z razstavišči

“Les daje toplino in energijo in oboje želimo pričarati obiskovalcem Citycentra Celje, poleg odličnega nakupovalnega doživetja. Povezanost z naravo in lesom Citycenter Celje kaže tudi s svojo infrastrukturo, saj sedem unikatno izdelanih klopi iz lesa, ki jih je izdelalo lokalno podjetje, naši obiskovalci s pridom uporabljajo. Razstava Bivanje z lesom je vsako leto zelo dobro obiskana, obiskovalci si jo z zanimanjem ogledajo in tudi pohvalijo. Kakovost in profesionalnost je tisto, kar šteje in nenazadnje naše odlično in tradicionalno sodelovanje s SLOWOODLIFE, ki traja že zadnjih 8 let,” je ob postavitvi naše razstave povedala Gerlinde Tavčer iz Citycentra Celje.

Vabljeni k ogledu!

Partnerji razstave: GEBERIT, d.o.o. I CBD, d.o.o. I HOTEL WUD

Nacionalna partnerja in podpornika razstave: SPIRIT Slovenija, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije, in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport RS

Več o razstavi si lahko preberete na spletni strani razstave.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner