Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

13. 6. 2024

Murska Sobota

SLOWOODLIFE

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28. junija.

Obiskovalci razstave se lahko ob ogledupaviljona Expano, ki je bil leta 2015 namenjen predstavitvi Slovenije na EXPO 2015 v Milanu, podrobneje seznanijo o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.
Avtorji arhitekture Expana  – SONO arhitekti, projektanti konstrukcijske zasnove objekta  – podjetje CBD, in glavni izvajalec paviljona – podjetje Lumar (oboji se s svojimi referenčnimi objekti predstavljajo na razstavi), bi se zagotovo strinjali, da Expano velja za enega najbolj prepoznavnih slovenskih lesenih objektov.

SLOWOODLIFE_razstava_bivanje_z_lesom_expano

Razstava Bivanje z lesom letos obeležuje deseto obletnico predstavljanja najkakovostnejših slovenskih ponudnikov lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa. Poleg panojev, s katerimi so na prizorišču razstave na zelo nazoren način prikazane najboljše reference slovenskih podjetij lesene gradnje in opreme doma, je kot dodatna promocijska platforma umeščen tudi BIG SCREEN, na katerem se predstavljajo VIDEO reference lesne scene v Sloveniji.

Razstava Bivanje z lesom demonstrira znanje, širino in kreativnost slovenskega znanja pri uporabi lesa. Gre za enega najodmevnejših slovenskih razstavnih projektov, saj je samo v lanskem letu dosegla ogled več kot 1,5 milijona ljudi. Vabljeni k ogledu!

Partnerji razstave: GEBERIT, d.o.o. I CBD, d.o.o. I Hotel WUD, Nacionalna partnerja in podpornika razstave: SPIRIT Slovenija, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije, in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport RS

O dogodku na kratko:

Kraj: EXPANO, Bakovska ulica 41, Murska Sobota
Na ogled: 6.  – 28. junija 2024
Spletna stran Expana: tukaj

Kje se nahaja razstava Bivanje z lesom, ki nenehno potuje po Sloveniji, lahko izveste tudi na edinstvenem koledarju dogodkov, povezanih z lesno branžo. Več o razstavi na uradni spletni strani tukaj

SLOWOODLIFE_razstava_bivanje_z_lesom_expano

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom vabi v Celje

Lesene hiše ponujajo edinstveno kakovost bivanja, ki je težko primerljiva z drugimi gradbenimi materiali. Les ni le estetsko privlačen, ampak ustvarja prijetno in toplo bivalno kakovost, ki pelje k dobremu počutju in večji povezanosti z naravo. O tem se lahko...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner