Razstava Bivanje z lesom v hramu znanosti in inovacij – inštitutu InnoRenew CoE v Izoli

21. 11. 2022

Inštitut InnoRenew CoE / Izola

Inštitut InnoRenew

Naša razstava Bivanje z lesom bo vse do 5. januarja 2023 postavljena v hramu znanosti, odličnosti, raziskav in inovacij ter domu slovenske kultne ustanove zapisane trajnosti – v inštitutu InnoRenew CoE v Izoli.

»Veseli me, da tudi v našem inštitutu gostimo razstavo, ki prikazuje različne slovenske objekte in projekte iz lesa, in tako družbi približujemo leseno gradnjo,« pravi dr. Andreja Kutnar, direktorica InnoRenew CoE. »Obenem je razstava tudi priložnost za povezovanje in sodelovanje različnih deležnikov. Prepričana sem namreč, da lahko le skupaj naredimo prave korake za prehod v bolj trajnostno družbo.«

Na inštitutu trenutno izvajajo na desetine povečini mednarodnih projektov; številne financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost – ARRS, pa tudi Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS – MIZŠ; Evropski kohezijski sklad, MIZŠ in Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS; Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano; program Erasmus+; program ForestValue in program Obzorje 2020.

V največji leseni stavbi pri nas

Zgradba centra odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja pa ni le dom inštituta InnoRenew CoE in največja lesena stavba pri nas, pač pa tudi raziskovalni objekt, v katerega je nameščena mreža senzorjev za natančen monitoring vseh prostorov inštituta, konstrukcijskih sistemov in fasad. Konstrukcija tega edinstvenega slovenskega objekta je namreč nastala kot interdisciplinarni projekt mednarodne skupine raziskovalcev; podprta je z inovativno tehnologijo in zgrajena v skladu z dognanji o vplivu grajenega okolja na zdravje ljudi.

Naših razlogov za zadovoljstvo, da v avlo tega izjemnega inštituta vabi tudi naša razstava Bivanje z lesom, ki že osem let širi poslanstvo kakovosti bivanja po vsej državi, je torej veliko.

SLOWOODLIFE-razstava-Bivanje-z-lesom-InnoRenw (2)

Nacionalni partnerja razstave Bivanje z lesom – SLOWOODLIFE sta Direktorat za lesarstvo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Partnerji razstave Bivanje z lesom so GEBERIT d. o. o., CBD d. o. o., SILVAPRODUKT d. o. o., HÖRMANN Slovenija d. o. o.

Več o inštitutu: tukaj!

Več o razstavi: tukaj!

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner