Razstava Bivanje z lesom med prazničnim vrvežem na Letališču Ljubljana

2. 12. 2023

Brnik, Letališče Ljubljana

SLOWOODLIFE

V času najbolj intenzivnih prazničnih potovanj, med 1. decembrom 2023 in 8. januarjem 2024, bo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana osrednjo odhodno schengensko čakalnico obogatila potujoča razstava Bivanje z lesom SLOWOODLIFE. Gre za najbolj živahno obdobje našega nacionalnega letališča z letnim prometom 900.000 potnikov, ki omogoča neposreden stik kar s 24 destinacijami. Razstava, ki že deveto leto zapored širi zavest o prednostih bivanja z lesom in vsemu, kar nam les lahko da, je najobsežnejša doslej in bo v letošnjem prazničnem vrvežu nagovarja domače in tuje potnike v kar treh jezikih.

»Na Letališču Ljubljana je trajnostna naravnanost ena od naših strateških prioritet. Sistematično vpeljujemo korake in prakse, da bi bili negativni vplivi naših dejavnosti na naravno okolje čim manjši. Zato smo med drugim obvezali, da do leta 2045 postanemo brezogljično letališče. In zato res z velikim veseljem podpiramo take trajnostne projekte, kot je ta čudovita razstava Bivanje z lesom,« je odprtje razstave pospremila Monika Jelačič, vodja korporativnega komuniciranja pri FRAPORT Slovenija. »Razstava bo obogatila odhodno čakalnico v našem potniškem terminalu, kjer se bodo lahko potniki z njo spoznali takoj po varnostnem pregledu, torej v času ko čakajo na let. Prepričana sem, da jih bo spodbudila, da v prednostih bivanja z lesom odkrijejo še kaj več.«

Razstava kot odsev trajnostne prakse in inovativnosti

»Letališče Ljubljana predstavlja krasen poligon, stičišče med Slovenijo in svetom, kjer imamo priložnost predstavit domačim in tujim potnikom najboljše reference proizvajalcev lesenih montažnih stavb in ostalih uveljavljenih podjetij lesne branže. Izjemno ponosni in veseli smo, da lahko trajnostno prakso Letališča Ljubljana povezujemo z vizijo, ki jo ustvarjamo na našem portalu in ostalih medijih SLOWOODLIFE,” pravi Liljana Vogrinec, direktorica podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o., kuratorica razstave Bivanje z lesom in soustanoviteljica osrednjega slovenskega portala za naravi in človeku prijazno bivanje www.slowoodlife.com.

Letališče_Razstava bivanje z lesom_3

Razstava Bivanje z lesom prikazuje znanje, širino in kreativnost. Predstavlja inovativne zgodbe, izjemne nacionalne dosežke na področju bivanja in najuglednejše slovenske ponudnike. Na najvidnejših mestih po Sloveniji širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa in je samo v lanskem letu dosegla ogled več kot 1,5 milijona ljudi. Spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje, s čemer omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

Informacije in linki:
Lokacija: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana
Na ogled: 1. december 2023 – 8. januar 2024
Dogodek je uvrščen na edinstveni koledar dogodkov, povezanih z lesno branžo.
Na domači strani razstave lahko preberete vse, kar vas o njej zanima.
Organizator razstave je podjetje SLOWOODLIFE, d. o. o.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner