Prihaja največji arhitekturni dogodek leta

12. 5. 2024

Ljubljana

Zavod BIG

V sredo in četrtek, 15. in 16. maja, bo festival BIG Arhitektura Ljubljana v prestolnico privabil vodilne strokovnjake za arhitekturo in notranje oblikovanje s področja Jugovzhodne Evrope in širše, ki bodo spregovorili o svojih najnovejših projektih, razpravljali o aktualnih tematikah in na sejmu predstavili navdihujoče inovacije. Festival bo obenem ponudil priložnost za navezovanje stikov in razvijanje svežih idej v sproščenem vzdušju.

V prostor L56 na Litostrojski cesti se sredi maja vrača festival BIG Arhitektura Ljubljana, ki bo v dveh dneh na enem mestu združil številne arhitekte, notranje oblikovalce, inženirje, urbaniste, pa tudi odločevalce, investitorje in študente arhitekture. Obiskovalci bodo na mednarodni konferenci V iskanju lepote: Med tradicijo in inovacijo lahko prisluhnili domačim in tujim gostom, ki bodo spregovorili o arhitekturnih zgodbah onkraj ustaljenih okvirov. Obenem bo festival priložnost za spoznavanje več kot 70 razstavljavcev, ki se bodo predstavili na sejmu Premiera inovacij. V dveh dneh bodo podelili tudi nagrade BIG SEE za najvidnejše dosežke s področja arhitekture in oblikovanja.

SLOWOODLIFE_BIG_arhitektura

Močan potencial ustvarjalcev iz Jugovzhodne Evrope

Na Zavodu BIG, pod okriljem katerega nastaja festival, si prizadevajo povezati države Jugovzhodne Evrope (JVE) in izpostaviti odlične, a pogosto prezrte ustvarjalce. V platformo BIG SEE je vključeno 21 držav iz regije, ki predstavljajo 350-milijonski trg in številne možnosti za povezovanje.Zanimiv vpogled bodo zato ponudile okrogle mize predstavnikov različnih z arhitekturo prepletenih področij, ki prihajajo s področja JVE in širše.

Pet poglobljenih razprav – pet različnih vidikov

Na petih razpravah bodo obiskovalci lahko prisluhnili poglobljenim pogovorom strokovnjakov iz Jugovzhodne Evrope. Prva okrogla miza bo posvečena italijanskemu oblikovanju in pogovoru o vključenosti, inovativnosti in trajnosti v proizvodnji. Dekani fakultet iz JVE regije bodo spregovorili o neformalnih pristopih v formalnem izobraževanju ter se dotaknili eksperimentalnih metod v arhitekturni pedagogiki, mednarodna skupina kustosov in urednikov bo raziskala načine, kako z uporabo digitalnih medijskih platform učinkovito komunicirati o arhitekturi s splošno javnostjo, mestni arhitekti pa bodo razpravljali o kompleksnem odnosu med politiko in arhitekturo. Na zaključni okrogli mizi bodo predstavniki arhitekturnih zbornic govorili o pristopih in organizaciji arhitekturnih natečajev v različnih lokalnih skupnostih.

Druženje in navezovanje stikov v sproščenem vzdušju

Za premor med živahnim dogajanjem organizatorji obiskovalce v sredo in četrtek med 10. in 18. uro vabijo v SEEnergy Room – prostor, namenjen sprostitvi, uživanju v glasbi iz JVE regije in vzpostavljanje stikov v neformalnem okolju. Prvi dan festivala, 15. maj se bo zaključil z druženjem na zabavi SEEnergy Party, na kateri bodo za glasbeno kuliso poskrbeli kvartet kontrabasistov Bassomania in DJ August Braatz. Festival BIG Arhitektura Ljubljana se bo zaključil s slavnostno podelitvijo nagrad BIG SEE Grand Prix Awards in gala večerjo.
Udeležba na festivalu BIG Arhitektura Ljubljana je s povabilom organizatorja brezplačna.

Več informacij o povabilu in programu je na voljo na spletni strani tukaj!

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner