Na GZS poteka edinstvena razstava

23. 8. 2023

Gospodarska zbornica Slovenije

SLOWOODLIFE

Te dni  se s presežki gradnje in oblikovanja v lesu srečujejo obiskovalci Gospodarske zbornice Slovenija. Razstava Bivanje z lesom, ki je postavljena v avli GZS na Dimičevi 13 v Ljubljani, spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje in rabe lesa, obenem pa omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.

SLOWOODLIFE_RAZSTAVA_V_GZS (2)

POKLON MATERIALU PRIHODNOSTI

Les postaja gradbeni material prihodnosti, ne glede na to, da ga imamo pravzaprav že več stoletij pred nosom. V zelenem prihodu v graditeljstvu ponovno dobiva zelo veliko vlogo, saj je področje gradnje individualnih hiš iz lesenih materialov v zadnjih desetih letih doživelo nesluten tehnološki razvoj. Ta je Slovenijo tudi na tem področju postavil ob bok najbolj razvitim državam. Razstava Bivanje z lesom pomembno prispeva k temu, saj prinaša spodbudo ljudem, ki si želijo zagotavljanje prijetnega bivanje in dodajanje kamenčkov v prijaznejši mozaik prihodnosti sveta.
Na razstavi predstavljajo svoje najvidnejše reference vodilni ponudniki lesene gradnje in predstavniki pohištvene industrije v Sloveniji, partnerji in podporniki razstave pa so podjetja CBD, GEBERIT, Hotel WUD in IDEALFLOOR. Doprinos razstave Bivanje z lesom so prepoznali tudi na Direktoratu za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport RS in v Javni agenciji SPIRIT Slovenija.

IDEALNO PRIZORIŠČE ZA PREDSTAVITEV PRESEŽKOV

GZS je največja, najmočnejša in najvplivnejša povezava gospodarstva v Sloveniji. Njeno temeljno poslanstvo je izboljševanje poslovnega okolja in povečanje gospodarske rasti, s čemer so pričeli davnega leta 1851. Zato je lokacija za predstavitev lesnih presežkov razstave Bivanje z lesom seveda več kot odlična. Ta vseslovenski road-show dogodek že 8 let predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih; poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov, namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu.

ODLIČNOST NI NAKLJUČJE

V osmih letih je razstava, ki se pravzaprav nenehno spreminja in raste, že nekajkrat obšla Slovenijo, večkrat pa gostovala tudi v tujini. Njena multimedijska pojavnost (fizični panoji na lokacijah in digitalna razstava na spletni strani) je zdaj še bolj odmevna. Na lokaciji GZS so namreč organizatorji panojem dodali še informativne in dizajnerske video predstavitve na velikem zaslonu, ki prinašajo razstavni vsebini dodatno dimenzijo.

Kratka dejstva o razstavi:

Lokacija: GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Na ogled: 21. avgust  – 11. september 2023

Dogodek je uvrščen na edinstveni koledar dogodkov, povezanih z lesno branžo.

Na domači strani razstave lahko preberete vse, kar vas o njej zanima.

Organizator razstave je podjetje SLOWOODLIFE, d. o. o.; www.slowoodlife.com 

Več informacij: office@slowoodlife.com

Foto: SLOWOODLIFE

SLOWOODLIFE_RAZSTAVA_V_GZS (1)

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner