LUMAR ZERO EMISSION TOUR 18. aprila 2024

13. 4. 2024

Blejska Dobrava

LUMAR

Na ogled bo individualno prilagojena hiša Kaja-M 128

V Lumarju pripravljajo v okviru njihove Zero Emission Tour predstavitev individualno prilagojene mansardne hiše Lumar Kaja-M 128. Hiša je namenjena vsem, ki želijo klasično, a hkrati sodobno montažno hišo z optimalnim tlorisom in premišljenimi izvedbenimi detajli. Arhitekti iz arhitekturnega biroja Lumar so v tesnem sodelovanju z lastniki oblikovali dom, ki odraža želje in potrebe celotne družine, hkrati pa je zasnova hiše prilagojena lokacijskim zahtevam ter zagotavlja izjemno udobje bivanja vsem družinskim članom.

Hiša bo na ogled 18. aprila 2024, med 11.00 in 16.00 uro, na Blejski Dobravi. Udeležba na dogodku je brezplačna.

O individualno prilagojeni hiši

Hiša Kaja-M 128 se ponaša z razgibano tlorisno zasnovo, ki v relativno preprostem tlorisu ustvari praktične in uporabne prostore za različne potrebe. Velike steklene površine in odprta razporeditev prostorov omogočajo obilo naravne svetlobe ter povezanost notranjih prostorov z zunanjostjo. Posebnost je kuhinjska niša, ki je diskretno integrirana v bivalni prostor, ustvarjajoč prijeten in funkcionalen ambient.

Tlorisna razporeditev je zasnovana z minimalnimi komunikacijskimi površinami, kar omogoča maksimalno možno učinkovitost izrabe prostora. Oblikovno gre za klasično mansardno hišo, ki se odlično prilega večini slovenskega kontinentalnega podeželja mestnih in primestnih okolij.

Hiša je grajena v standardu skoraj nič-energijske hiše s porabo energije pod 15 kWh/m2 a (pasivna hiša), za katero so lastniki prejeli nepovratno finančno spodbudo Eko sklada. Lastniki so se odločili za gradnjo do faze “finaliziran objekt”, saj je izvedba hitrejša, z manj stresa in nudi celovito garancijo na izvedena dela.

SLOWOODLIFE_lumar_1804

Na dnevu odprtih vrat bodo Lumarjevi strokovnjaki in lastniki hiše predstavili:

  • Koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter svetovali v zvezi s snovanjem, individualnim prilaganjem in gradnjo nove hiše. 
  • Proces gradnje in načrtovanja hiše Lumar Terra ter večletne izkušnje bivanja.
  • Izjemno priljubljene hiše arhitekturnega biroja Lumar; Primus, Terra, Aspectus, Varius, Atractivo Artis in Vivus, ki dopolnjujejo naše sodobno zasnovane družine hiš in jih ponujajo v različnih velikostih.
  • Možnost gradnje hiš Lumar z inovativno naravno leseno masivno konstrukcijo iQwood, brez lepil in kemikalij. Odločite se lahko za gradnjo kataloške ali individualno hiše Lumar, ki je v celoti narejena iz masivnega konstrukcijskega sistema Lumar iQwood (zunanje in notranje stene).
  • Pridobili boste lahko informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar.
  • Pomladno ponudbo izbranih hiš Lumar z nadgradnjo hiše v vrednosti do 20.000 EUR, z vključenim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo zraka, ogrevanjem s toplotno črpalko Vaillant, pripravo projektne dokumentacije in pomoč pri pridobivanju uporabnega dovoljenja za vašo hišo.
SLOWOODLIFE_lumar_odprta_vrata

Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Ostale novice

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom vabi v Celje

Lesene hiše ponujajo edinstveno kakovost bivanja, ki je težko primerljiva z drugimi gradbenimi materiali. Les ni le estetsko privlačen, ampak ustvarja prijetno in toplo bivalno kakovost, ki pelje k dobremu počutju in večji povezanosti z naravo. O tem se lahko...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner