Ledinek in Stilles: prve odpreme tehnološke opreme za proizvodnjo križno lepljenih plošč

8. 8. 2023

Hoče, Slovenija

Ledinek Engineering

Trend trajnostne gradnje je v zadnjih letih spodbudil uporabo lesa kot ključnega gradbenega materiala. Lesena gradnja je postala priljubljena zaradi svoje trajnosti, obnovljivosti in nizkega ogljičnega odtisa v primerjavi z drugimi materiali. Tega se zavedajo tudi v podjetju Ledinek, ki je v sodelovanju s podjetjem Stilles, začel s prvimi odpremami tehnološke opreme za proizvodnjo križno lepljenih plošč.

SLOWOODLIFE_ledinek

6 metrov dolga stiskalnica X-Press.

Linijo, ki bo začela obratovati septembra, sestavljajo prečna žaga za izrez napak, stroj za dolžinsko spajanje desk Eurozink Compact 800 in 6 metrov dolga stiskalnica X-Press. Dosegala bo proizvodno kapaciteto 30 m3 oz. 7.500 m3 na izmeno na letni ravni. »Veselimo se projekta, ki se bo odvijal na slovenskih tleh, in uspešnega sodelovanja s podjetjem Stilles. Gre za izjemno fleksibilno linijo, saj je zasnovana na način, ki omogoča tudi proizvodnjo nekaterih drugih lesenih produktov, kot je konstrukcijski les KVH,« pravi Gregor Ledinek, direktor podjetja Ledinek Engineering in Lestro-Ledinek.

Podjetje Stilles s sedežem v Sevnici na področju opremljanja hotelov uživa ugled in širi dejavnost tudi v proizvodnjo različnih polproduktov iz križno lepljenih plošč in kompozitnih modularnih plošč. Vse bolj se namreč uveljavlja uporaba modularnih sistemov gradnje, pri katerih se leseni elementi predhodno izdelajo v tovarni in nato sestavijo na gradbišču. To omogoča hitrejšo gradnjo, večjo natančnost in manj odpadkov.

SLOWOODLIFE_ledinek

Model 3D linije

Zaposlujejo več kot 400 ljudi

Podjetje Ledinek Engineering je lani zabeležilo 30. obletnico delovanja. So eden najbolj celovitih proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov in soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij, s čemer slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Več o podjetju Ledinek Engineering lahko preberete na tej povezavi.

Ostale novice

iQwood prejemnik zlate nagrade German Innovation Award

Podjetje iQwood je prejetim certifikatom in nagradam, med katerimi je pomembnejša zlata nagrada za inovacije Gospodarske zbornice Slovenije za leto 2023, dodalo tudi zlato nagrado za inovativnost German Innovation Award 2024. To najvišjo zlato nagrado je letos v...

Pridružite se nam na Dnevu odprtih vrat Jelovica hiše!

Ste željni ogleda sodobne in individualno zasnovane hiše, ki združuje udobje, energijsko varčnost ter navdihujoče bivanje? Podjetje Jelovica hiše vas vabi na ogled hiše AH 142, ki bo v petek, 7. junija, med 13. in 18. uro, in v soboto, 8. junij 2024, med 9. do 13....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner