Kraljevski povratek: Vila Muhr

30. 7. 2023

Ribčev Laz, Slovenija

Podjetje Alpinia; Wikipedia

Prihodnje leto bodo v Ribčevem Lazu odprli najnovejšo pridobitev bohinjskega butičnega turizma v lesu: novo Vilo Muhr!

Pred kratkim so v podjetju Alpinia obeležili dve leti odkar so na stežaj odprli vrata prenovljenega Hotela Bohinj, pred njimi pa so že novi projekti. Prihodnje leto bo 90 let, odkar sta se angleški princ George in grška princesa Marina zaročila pred nekdaj čudovito Vilo Muhr, ki je pri njih trenutno v finalni fazi projektiranja in naj bi odprla svoja vrata pomladi 2024.
Vila Muhr v Ribčevem Lazu je bila zgrajena leta 1902 po naročilu Adolfa Muhra, ki jo je uporabljal kot večjo lovsko kočo. Pozneje je bil njen lastnik Aleksandar Karađorđević, zato je bila poznana tudi pod imenom Karađorđevićeva vila. Po vojni je vila delovala kot očesna bolnišnica in okrevališče za bolnike in vojne sirote. Kasneje pa je pod lastništvom Kompasa služila turističnim namenom … vse do njenega žalostnega propada. V letu 2014 je dočakala svoj bridki konec, ko se je pod težo snega dokončno podrla.

SLOWOODLIFE_VILLA_MUHR (2)

Nova butična zgodba na starih temeljih

»Konec meseca septembra bomo za dva meseca zaprli Hotel Bohinj, saj je plan, da v tem času spravimo pod streho novo Vilo Muhr. Pozimi bomo nato nadaljevali ureditev notranjosti vile, spomladi prihodnje leto pa je v planu njeno odprtje. V vili bodo na voljo štiri butične sobe, vsaka bo imela po 180 kvadratnih metrov. Poleg navedenih sob, bo imela vila tudi restavracijo ter kongresno dvorano, ki bo odlična pridobitev za kongresni turizem,« pravijo v podjetju Alpinia.
Tako kot vsak objekt z dodano vrednostjo, bo tudi Vila Muhr pripovedovala svojo zgodbo, skupaj s predmeti, ki so nekdaj krasili prvotno vilo. Med drugim bodo trenutno shranjene kamne iz prvotne vile ustrezno umestili tudi v novo konstrukcijo. Vila bo služila butičnemu turizmu na najvišji ravni in bo vsekakor še dodatno dvignila kakovost turizma v Bohinju.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner