Junij 2021: Mednarodna konferenca InnoRenew CoE

14. 4. 2021

Izola

Shutterstock

Mednarodna konferenca InnoRenew CoE 2021 bo ponudila forum na temo obnovljivih materialov ter njihove uporabe pri ustvarjanju zdravih in trajnostnih zgradb. Konferenca pod nazivom »Z obnovljivimi materiali do zdravih in trajnostnih obnov« bo po spletu in v živo v Izoli potekala 10. in 11. junija 2021.

»Povabila bo k celoviti izmenjavi znanja in razpravi o nastajajoči vedi o obnovljivih materialih, namenjenih razvijanju grajenega okolja, ki ugodno vpliva na človekovo zdravje in okolje, pa tudi o inovacijah na tem področju,« pravi dr. Andreja Kutnar, direktorica raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE.
Registracija na konferenco InnoRenew CoE 2021 je možna do 10. maja 2021. Osrednji nagovor na srečanju bo pripadal dr. Lisanne Havinga, docentki na področju okoljske učinkovitosti stavb in glavni raziskovalki združevanja sistemov na Tehniški univerzi v Eidnhovnu. Ta mednarodni dogodek bo že tretje tovrstno srečanje, ki ga pripravljajo na inštitutu InnoRenew CoE.

Dr. Andreja Kutnar, direktorica raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE | foto: Liljana Vogrinec

Na inštitutu InnoRenew CoE trenutno izvajajo 39 projektov, od teh jih je velika večina mednarodnih. Petindvajset projektov financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost – ARRS, in sicer šest temeljnih, enega podoktorskega in 18 bilateralnih; vsi ti so povezani z enajstimi različnimi državami. Projekte, v katere so vključeni, financirajo še: Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS – MIZŠ; Evropski kohezijski sklad, MIZŠ in Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS; Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano; program Erasmus+; program ForestValue in program Obzorje 2020.

Več na: www.innorenew.eu/sl

Konferenca bo potekala pod naslovom: Z obnovljivimi materiali do zdravih in trajnostnih obnov.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner