JELOVICA HIŠE

Evropski pionir montažne gradnje

 

Jelovica spada v sam vrh vodilnih slovenskih proizvajalcev lesenih hiš in večjih objektov. Ponaša se z več kot 80-letno tradicijo oblikovanja lesenih montažnih hiš in sodi med evropske pionirje na področju energijsko varčne lesene gradnje.

Jelovica hiše, d. o. o.

Hrib 1, 4205 Preddvor
T: 04 2750 324
E: info.hise@jelovica.si
www.jelovica-hise.si

SLOWOODLIFE-Marles-logo

GLAVNI POKAZATELJ TRAJNOSTNEGA POSLOVNEGA MODELA

Prizadevanja za trajnostno naravnanost družbe so udejanjili z vzpostavitvijo sodobne, popolnoma energetsko samooskrbne tovarne. To pomeni, da danes vso potrebno energijo za proizvodnjo montažnih objektov na svoji lokaciji proizvedejo sami s pomočjo vode, sonca in lesne biomase. Njihovo pionirsko vlogo na tem področju potrjujejo številna prejeta priznanja, ki so jim v letu 2022 kot prvi v Sloveniji s ponosom dodali še certifikat Green Star. Z njim so postali prva zelena zvezda slovenskega gospodarstva. Za to, da je danes lesena montažna hiša Jelovica ikona in sinonim za naravi prijazno kulturo bivanja, je bilo potrebnih veliko let trdega dela, predvsem pa velike sanje, drzni cilji in jasna vizija.

POSLANSTVO

»Z znanjem, izkušnjami in inovativnimi rešitvami ustvarjamo tehnično dovršene, varne in energetsko učinkovite montažne objekte po meri kupca. Bivanje v naprednih hišah našim kupcem nudi varnost, zadovoljstvo, udobje, ob tem jim uresničuje sanje po toplem domu.«

Z

VIZIJA

»Postali bomo vodilni ponudnik lesenih montažnih hiš v regiji. Želimo, da kupci naše hiše prepoznavajo kot kakovostne, inovativne, estetsko dovršene in energetsko učinkovite.«

VREDNOTE

»Kakovost je za nas na prvem mestu. Nikoli ne pristajamo na manj in le najboljše je za nas dovolj dobro. S strokovnim delovanjem posameznika, skupin zaposlenih in celotnega podjetja uresničujemo 360-stopinjsko pahljačo kakovosti in stremimo k odličnosti svojih proizvodov in storitev.«

ZAPISANI RAZVOJU IN GRADNJI SAMOZADOSTNIH HIŠ

Pri Jelovici so doslej postavili že več kot 12.500 nizkoenergijskih objektov in so pomemben izvoznik nizkoenergijskih montažnih objektov na najzahtevnejše evropske trge. Že več kot osem desetletij gradijo zaupanje investitorjev z visokokakovostnimi izdelki in storitvami, znanjem, strokovnostjo in spoštljivo komunikacijo. Zavezani so skrbi za najboljšo kakovost produkta z nenehnimi izboljšavami in inovacijami. Posebno pozornost namenjajo kakovosti storitev: s pametnimi rešitvami izboljšujejo kakovost vseh procesov dela in nenehno nadgrajujejo visoko raven znanja vseh zaposlenih.

TRAJNOST ZASEBNO

TOMAŽ ROGELJ, namestnik direktorja Jelovica hiše

SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica
SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica

Zadnja navada, ki ste jo zasebno uvedli v smeri trajnosti?
Navade v zadnjih letih zasebno spreminjam predvsem na področju prehrane in na splošno potrošnje. Kupujem lokalno, torej sveže in ekološko pridelano hrano, meso je vse redkeje na jedilnikih, če pa že je, pa ni procesirano. Poslovno se prevažam z enajst let starim službenim vozilom, ki je varčen in kljub svojim letom udoben ter v odlični kondiciji.

S čim se ohranjate v psihofizični kondiciji?
Poleti sem že desetletja navdušen windsurfer in jadralec, pozimi pa me na turno-smučarskih turah vedno pogosteje začarajo s pršičem zameteni hribi.

Vaša lastna vizija glede trajnostnega vodenja podjetja v obdobju petih let – čemu boste dali poudarek?
Pomena trajnosti smo se v Jelovici zavedali že pred dobrim desetletjem, saj smo že takrat izpeljali načrt energetske neodvisnosti podjetja. Od takrat vso energijo, potrebno za delovanje podjetja, pridobivamo s strani sonca, vode in lastne biomase. Pozneje smo sprejeli še načrt trajnostnega vodenja podjetja, ki poleg energetske neodvisnosti vključuje tudi trajnostne politike na področju lokalnega delovanja in zaposlenih. Vizijo trajnostnega vodenja zato razumem kot skupni imenovalec odgovornega sodelovanja / sobivanja različnih interesnih skupin. Okolja, zaposlenih in kapitala. Brez zmagovalcev in poražencev …

Misel, ki vam vsako jutro osmisli dan?
Običajno sta dve: “Ni problema, je samo izziv …!” in “Idemo …!” (Novak Djoković)

Najbolj pomembne poslovne izkušnje v karieri in kako so vas zaznamovale?
Prva je povezana s stanjem v podjetju ob mojem prihodu; strah, apatija, na splošno slaba kondicija … Spoznal pa sem, da v kritičnih razmerah delujem precej dobro. Z ekipo najožjih sodelavcev smo sklenili odlične posle v tujini in podjetje v nekaj letih poslovno revitalizirali.
Druga izkušnja je povezana s kulturo vodenja sodelavcev; zaupanje, razumevanje odgovornosti, storilnostno naravnana politika delovanja ter jasno komunicirana slika kariernega razvoja.

Katera globalna blagovna znamka ali izdelek vas navdihuje?
AMEL Yachts in AMEL 60.

REFERENČNI PRIMER GRADNJE

ČLOVEKU IN OKOLJU PRIJAZNA VISOKO UČINKOVITA HIŠA

V Jelovici so predani razvoju in oblikovanju hiš, objektov in drugih inovativnih bivalnih konceptov, katerih skupni imenovalec je zdravo in udobno bivanje, trajnost, energijska varčnost in varnost uporabnikov. Njihova proizvodnja je čista in ekološka, njihovi izdelki pa okolju prijazni.

Jelovica predstavlja izkušenega in zanesljivega partnerja v pripravi in vodenju projekta, vse do vselitve v nov objekt. V konstruiranju, proizvodnji in postavitvi lesenih objektov se ponašajo s številnimi uspešno zaključenimi projekti, tako doma kot v tujini. Njihove reference segajo od lesenih nizkoenergijskih in pasivnih vrtcev ter šol, montažnih večstanovanjskih objektov in lesenih turističnih objektov. Tako hišam kot večjim objektom Jelovica zaupajo preudarni domači in tuji investitorji. Z objekti so prisotni na trgih Slovenije, Nemčije, Švice, Italije, Avstrije in Hrvaške, pa tudi drugod.

SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica
SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica

S TRDO TRAJNOSTNO ZAVEZO

Sodijo med najbolj trajnostno naravnana podjetja v Sloveniji, s čimer potrjujejo dolgoletno zavezo k proizvodnji varčnih in trajnostno naravnanih produktov v obliki najmodernejših energetsko varčnih lesenih objektov. Vse, kar delajo, počnejo s pozornostjo do okolja v najširšem pomenu. Njihova strategija razvoja in poslovanja že več kot desetletje temelji na trajnostni naravnanosti. In prav trajnostni vidik je tudi njihova velika konkurenčna prednost, ki pa zahteva veliko predanosti na vseh ravneh poslovanja družbe.
Danes večino hiš oblikujejo na osnovi želja in potreb uporabnika, ki je središče vsakega domovanja.

Zasnovo prilagodijo življenjskemu slogu, krajinskim arhitekturnim značilnostim in finančnim zmožnostim investitorja. Seveda pa si lahko ti izberejo tudi hišo iz širokega nabora osnutkov in slik ter se tako izognejo planiranju in usklajevanju z arhitekti.  
Vse hiše Jelovica so izdelane iz certificiranega lesa in drugih naravnih materialov, kar je jamstvo za udobno in zdravo bivanje. Ker prefabricirani elementi lesenih hiš Jelovica nastajajo v certificirani proizvodnji, neodvisno od zunanjih vremenskih razmer, je postavitev hiše mogoča v vsakem letnem času, tudi pozimi. Elemente pripravijo v proizvodnji v nekaj dneh, hiša s kritino pa stoji v manj kot tednu dni, zato je vselitev mogoča v zelo kratkem času.

 

SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica
SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica

KLJUČNE STVARI, KI JIH POSTAVLJAJO V OSPREDJE

So prvi prejemnik certifikata Green Star v Sloveniji, ki potrjuje, da je trajnostna politika družbe močno vpeta v poslovno strategijo za doseganje podnebne nevtralnosti.
Kakšne koristi to prinaša kupcem?
Jamstvo, da mu z vgradnjo trajnostnih, energetsko varčnih materialov ter z uporabo ustrezne tehnologije zagotavljajo energetsko neodvisnost; tudi to, da so lesene montažne hiše Jelovica proizvedene s skoraj nevtralnim ogljičnim odtisom in ne nazadnje, da trajnostno naravnano upravljanje družbe prinaša višjo stopnjo profesionalnosti v odnosu kupcev, partnerjev in lokalnega okolja.

Vse lesene hiše Jelovica so energijsko visoko učinkovite, izdelane iz človeku in okolju prijaznih materialov. V ospredje postavljajo zavedanje, da je poleg zdravega in ugodnega bivanja ključno tudi doseganje energetske neodvisnosti. Zato so že vrsto let usmerjeni v razvoj in nenehno nadgrajevanje energijske učinkovitosti v stavbah in iščejo inovativno in optimalno razmerje med doseženo energijsko učinkovitostjo in ceno.
Vse to so načela, od katerih ne odstopajo. Vse to so razlogi, da so med vodilnimi proizvajalci že desetletja.

SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica

IZBERITE BIVANJE V HIŠI PRIHODNOSTI

AKTIVNA E-HIŠA JELOVICA je sodobna lesena hiša, dinamične in brezčasne arhitekture. Načrtovana in vrednotena je po kriterijih sheme Active house, usmerjena je v prihodnost in ustreza načelom najnaprednejše inteligentne gradnje. Z inovativno tehnologijo delovanja in ogrevanja, ki ne zahteva pozornosti in vzdrževanja, je energijsko samozadostna, zanjo ne plačujete računov za elektriko, svoj električni avto pa lahko polnite brezplačno. Hiša proizvede več energije, kot je porabi. Izdelana je iz certificiranih materialov, ki so okolju prijazni, in ima izjemno nizek ogljični odtis v vsej življenjski dobi hiše (skozi proizvodnjo in uporabo). Prilagojena je aktivnemu načinu življenja sodobnega uporabnika, pri čemer inteligentni sistemi poskrbijo, da je prijetna za bivanje in enostavna za uporabo.

DATA-teka referenčnega objekta

Arhitekturno zahtevni moderni objekti v sozvočju z lokalno arhitekturo
Lokacija: Garmisch-Partenkirchen, Nemčija
Leto izvedbe: 2020-21
Površina: 3 enostanovanjske hiše in 2 večstanovanjski stavbi
Način gradnje: lesena konstrukcija, betonska klet
Energijska učinkovitost: Termo +, Uw = 0,12
Fasada: Termoholz fasada, neobdelana
Foto: Jelovica

SLOWOODLIFE_hišarji_jelovica

S podpisom Jelovice

SLOWOODLIFE_referenčni_objetki_jelovica_leska

HIŠA LESKA

2015

SLOWOODLIFE_referenčni_objetki_jelovica_kopriva

HIŠA KOPRIVA

2015

SLOWOODLIFE_referenčni_objetki_jelovica_cube

HIŠA CUBE Z

2019

SLOWOODLIFE_referenčni_objetki_jelovica_trend_126

HIŠA TREND 126+

2019

SLOWOODLIFE_referenčni_objetki_jelovica_trend_156

HIŠA TREND 156

2018

SLOWOODLIFE_referenčni_objetki_jelovica_prima

HIŠA PRIMA 119 B

2020