Izšla je edina slovenska revija namenjena bivanju z lesom

19. 4. 2021

Maribor

slowoodlife.com

Izšla je nova, zgovorna in obsežna revija moja HIŠA moj DOM Wood, edina slovenska revija namenjena bivanju z lesom. Ustvarjalci revije so se pogovarjali s kreatorji presežnikov lesene gradnje in zapisovali razmišljanja tistih, ki so svoje poslanstvo našli v trajnostni uporabi bogastva tega izjemnega materiala, in tistih, ki snujejo vzdržen razvoj našega okolja: Andreje Kutnar, Ane Struna Bregar, Janeza Rihterja, Andreje In Marka Škrlja, Zvezdane Lubej In Uroša Mlakarja

Snovalci vsebine so raziskali lepoto preprostosti bivanja, ki so jo v življenjske nazore strnili narodi od Skandinavije do Tihega oceana, iskali kraje, kjer najdejo znanstvena odkritja prostor v arhitekturi, in si prizadevali ugotoviti, kakšen bo leseni dom naše prihodnosti.

Na dveh koncih Slovenije je uredniška ekipa odkrila čisto pravi raj v lesu: glamping turistični destinaciji, ki navdušujeta z izvirnimi zgodbami in doživetji v lesu.

V novi  številki ne manjka razmišljanje o sodobnem trajnostnem gradbeništvu, v katerem vse več investitorjev prepoznava prednosti lesene gradnje, vse več arhitektov in graditeljev zna izkoristiti specifične lastnosti lesa in vse več uporabnikov lesenih objektov doživlja njihov pozitiven vpliv za zdravje in dobro počutje.

»Veseli smo, da nam je uspelo delček vsega tega zajeti v vsebini najnovejše revije moja HIŠA moj DOM Wood,« pravi izvršni urednik revije Dušan Waldhütter.

Ekipa uredništva revije se skupaj z vsemi sodelujočimi zaveda skupne odgovornosti do okolja – narave in družbe, v katerem delujejo, poslujejo in sobivajo. Negativen vpliv poslovanja na okolje zmanjšujejo s tiskom revije na 100 % biorazgradljivem brezlesnem papirju s certifikatom FSC®.

Revija je v redni prodaji po vsej Sloveniji. Najdete jo v zasebnih trafikah, kioskih Delo in 3dva, knjigarnah, hipermarketih Mercator, bencinskih servisih OMV in MOL, izbranih salonih pohištva ter kavarnah in lokalih z image konceptom. Stalno na voljo tudi v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.

Vabljeni k branju!

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila...

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner