Dan odprtih vrat na individualni skoraj nič-energijski hiši Lumar

20. 5. 2024

Slovenj Gradec

LUMAR

Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar

V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Zaradi izjemnega zanimanja bo na ogled individualna skoraj nič-energijska hiša Lumar, katere izhodišče je bila njihova izredno priljubljena hiša Lumar Primus. Hišo so v Lumarjevem arhitekturnem biroju v sodelovanju z lastniki prilagodili glede na njihove bivanjske potrebe in želje. Tako na celovit način obravnava vidike prijetnega in zdravega bivalnega ugodja, rabe energije ter okolju ter uporabnikom prijazne gradnje, z minimalnimi stroški skozi celoten življenjski cikel. Hiša bo na ogled v Slovenj Gradcu.

SLOWOODLIFE_lumar_dan_odprtih_vrat

Sodobna hiša, ki presega standarde energetske učinkovitosti

Hišo velikosti 155 kvadratnih metrov odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris in največja možna uporabnost. Hiša se ponaša z visoko energetsko učinkovitostjo, ki ustreza zahtevam skoraj nič-energijskih hiš s porabo energije pod 10 kWh/m² na leto (pasivna hiša). To dosega zaradi majhne porabe energije in velikega deleža uporabljene naravne izolacije. V hišo je vgrajen sistem prezračevanja z rekuperacijo zraka za vedno svež in prijeten zrak, toploto za ogrevanje in pripravo tople vode pa zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda. Poleg tega je hiša opremljena s sončno elektrarno, ki proizvede več električne energije, kot jo potrebuje za svoje delovanje.

Lastniki so se odločili za gradnjo do faze “finaliziran objekt“, saj ta pristop omogoča hitrejšo izvedbo, manj stresa ter lastne koordinacije aktivnosti in zagotavlja celovito garancijo na vsa izvedena dela.

SLOWOODLIFE_lumar_dan_odprtih_vrat

Predstavitev trajnostne gradnje Lumar

Na dnevu odprtih vrat bodo Lumarjevi strokovnjaki in lastniki hiše predstavili:

  • Koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter svetovali v zvezi s snovanjem, individualnim prilaganjem in gradnjo nove hiše. 
  • Proces gradnje in načrtovanja hiše Lumar Terra ter večletne izkušnje bivanja.
  • Izjemno priljubljene hiše arhitekturnega biroja Lumar; Primus, Terra, Aspectus, Varius, Atractivo Artis in Vivus, ki dopolnjujejo naše sodobno zasnovane družine hiš in jih ponujajo v različnih velikostih.
  • Možnost gradnje hiš Lumar z inovativno in z nemško nagrado German Innovation Award 2024 nagrajeno naravno leseno masivno konstrukcijo iQwood, brez lepil in kemikalij. Odločite se lahko za gradnjo kataloške ali individualno hiše Lumar, ki je v celoti narejena iz masivnega konstrukcijskega sistema Lumar iQwood  (zunanje in notranje stene).
  • Pridobili boste lahko informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar.
  • Pomladno ponudbo izbranih hiš Lumar z nadgradnjo hiše v vrednosti do 20.000 EUR, z vključenim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo zraka, ogrevanjem s toplotno črpalko Vaillant, pripravo projektne dokumentacije in pomoč pri pridobivanju uporabnega dovoljenja za vašo hišo.

Vstopite z Lumarjev v svet inovativne in varčne gradnje prihodnosti, ki predstavlja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Več informacij in prijave na www.lumar.si.

Ostale novice

Razstava Bivanje z lesom v paviljonu EXPANO

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja posebnosti Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstvena doživetja, katerim se je v teh dneh pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled bo vse do 28....

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner