CI PRODUKT

Srokovnjaki iz Komende, z evropskim pogledom

 

CI PRODUKT, d. o. o., je družinsko podjetje, katerega korenine segajo v leto 1965. Glavna dejavnost je gradnja lesenih stanovanjskih in nestanovanjskih objektov v skeletni in masivni izvedbi ter energetska prenova objektov z naravnimi in ekološkimi materiali. Sodelujejo z različnimi podjetji v Sloveniji in tujini, kjer izdelujejo lesene konstrukcije za montažne hiše, lesene fasade in ostrešja, pa tudi večje javne objekte. Njihove izvedene lesene projekte najdemo po Sloveniji, v Švici, Franciji, Avstriji, Italiji in na Irskem.

CI produkt, d. o. o.

Moste 80g, 1218 Komenda
T: +386 31 869 623
E: info@ciprodukt.si
www.ciprodukt.si

SLOWOODLIFE-CI-PRODUKT-LOGO
SLOWOODLIFE_ciprodukt

GLAVNI POKAZATELJ TRAJNOSTNEGA POSLOVNEGA MODELA

Na trgu so znani kot profesionalen in zaupanja vreden partner pri snovanju, pripravi in vodenju izgradnje trajnostnih lesenih rešitev. Za gradnjo uporabljajo ekološko razgradljive materiale, predvsem naravne materiale na lesni osnovi. Njihovi objekti so energijsko varčni in zaradi manjše porabe za ogrevanje ne škodujejo povečanju CO2, saj ga les ne oddaja v okolje, temveč ga shranjuje. Uporabljajo sisteme, ki so med gradnjo okolju neškodljivi, tako izbrani materiali kot v celoti zgrajeni objekti.

POSLANSTVO

Z

VIZIJA

VREDNOTE

“Osnovno načelo podjetja CI Produkt je zagotavljanje racionalnega, ekonomsko in terminsko učinkovitega pristopa v vseh fazah gradnje. Stremimo k najnaprednejši tehnologiji za obdelavo lesa in montažo objektov, s čimer poskrbimo za najvišjo kakovost naših produktov ter za dobre delovne pogoje, ki so v naši panogi lahko zelo zahtevni. V poslovnih odnosih postavljamo v ospredje dobre in odkrite odnose z našimi partnerji tako na domačem kot na tujih tržiščih. Kljub trenutno zelo dobrim razmeram na področju gradbeništva ne mirujemo in ves čas iščemo nove poslovne povezave za večje projekte po Evropi. Vse to počnemo s ciljem, da dvigujemo zavest investitorjev o kakovostni leseni gradnji in da ponujamo uporabnikom zdravo bivalno in delovno okolje.”

TRAJNOST ZASEBNO

MITJA CIBAŠEK, direktor podjetja Ci produkt

SLOWOODLIFE_ciprodukt
SLOWOODLIFE_ciprodukt

Zadnja navada, ki ste je zasebno uvedli v smeri trajnosti?
Zavedam se, da je ključni motor na področju trajnostnega razvoja v organizacijah vodstvo. Iskreno lahko rečem, da se glede tega še ne morem pohvaliti s kakšno navado, ki bi bila v mojem zelo hitrem tempu življenja ustaljena stalnica.

S čim se ohranjate v psihofizični kondiciji?
Živim za in s podjetjem Ci Produkt. Ves svoj čas in energijo vlagam vanj. Tisto malo prostega časa, ki mi ostane, pa preživim z družino.

Vaša lastna vizija glede trajnostnega vodenja podjetja v obdobju petih let – čemu boste dali poudarek?
Moja osredotočenost je usmerjena v razvoj proizvodnje in minimalizacijo delovnega procesa z ohranjanjem najvišje kakovosti produktov. Pri tem pa seveda vzpostavljanje odličnih poslovnih povezav s poslovnimi partnerji doma in v tujini.

Vaša misel, ki vam vsako jutro osmisli dan?
Počasi se daleč pride.

Ena ali dve najbolj pomembni poslovni izkušnji v vaši karieri in zakaj/kako sta vas zaznamovali?
Težko bi na hitro izpostavil eno ali dve, saj se je v letih našega poslovanja nabralo ogromno pozitivnih izkušenj in seveda tudi kakšna negativna. Sem se pa v vsem tem času naučil, da je najbolj pomembno ostati zvest svojim načelom in ostati na realnih tleh.

Katera globalna blagovna znamka ali izdelek vas navdihuje?
Podjetje Hundegger iz Nemčije. Njihova inovativnost in tehnologija me vedno znova prevzameta.

 

 

REFERENČNI PRIMER CI PRODUKTOVE GRADNJE

KOMPAKTNE BIVALNE REŠITVE Z NADPOVPREČNIMI IZHODIŠČI

Lesna gradnja vztrajno dviguje zavest investitorjev, saj predstavlja odlično izbiro, ne samo pri enodružinskih hišah, temveč tudi pri večjih turističnih, gospodarskih, športnih ali velikih javnih objektih. Vse to odlično izpričujejo reference podjetja Ci Produkt.

Masivno konstrukcijo iz križno lepljenih plošč uporabljajo v glavnem za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih stanovanjskih hiš, za večstanovanjske in industrijske objekte višje od dveh etaž ter za objekte z zahtevo po povečani nosilnosti v posameznih nadstropjih. Ti objekti so grajeni iz predizdelanih stenskih in stropnih elementov iz križno lepljenih plošč, ki so med seboj vijačeni z lesnimi vijaki. 

SLOWOODLIFE_ciprodukt
SLOWOODLIFE_ciprodukt

Pri vzporednem proizvodnem segmentu proizvajalca CI Produkt – lesenih skeletnih hišah – pa konstrukcijo sestavljajo leseni pokončniki in prečnik, ki so med seboj povezani z natančnimi spoji in vijaki. Konstrukcija je sestavljena tako, da stoji samostojno in za samo stabilnost ne potrebuje pritrjenih plošč na konstrukcijo, kar je ena od prednosti pred panelno montažno hišo. Plošče, ki so nato pritrjene z notranje in zunanje strani, skeletu le dodajo stabilnost, trdnost in protipotresno varnost. Vsa dela, ki se izvajajo v skeletni hiši, so suhomontažna, zato je gradnja hitra in okolju bolj prijazna kot gradnja klasično zidane hiše. V primerjavi z zidano hišo ima tudi prednost v debelini izolacije pri enaki debelini stene. Vse našteto velja tudi za njihov predstavljen referenčni objekt.

STANOVANJSKA HIŠA MT

Stanovanjska hiša MT je bila v osnovi zasnovana kot kompaktna enodružinska hiša za štiri osebe, z dodatnim izhodiščem, da so posamezni bivalni in spalni prostori vseeno malo večji od povprečja. V pritličju se tako nahajajo vetrolov, garderoba, utility, shramba, dnevno stranišče ter odprt osrednji bivalni prostor velik 60 m2 s kuhinjo, jedilnico in dnevnim prostorom. Zgornji mansardni del ima dve otroški sobi, spalnico, eno večjo kopalnico, osrednji prostor kot igralnico ter posebej mini kabinet. Mansarda je odprta do slemena in ima vidne lesene klešče, katerih podoba imenitno zaokroža podobo interierja in notranje opreme.

 

SLOWOODLIFE_ciprodukt
SLOWOODLIFE_ciprodukt

Hiša ima na obeh čelnih straneh napušče, ki so povezani z balkoni. Skupaj ščitijo zgornji in spodnji del čelnih fasad in obenem nudijo zaščito pred meteorno vodo in poletnim pregrevanjem objekta zaradi sončnih žarkov. Zunanji ovoj hiše nadgrajuje trajnost same konstrukcije, saj je v celoti izveden s prezračevano fasado. Deli fasade, ki so stalno izpostavljeni vremenskim vplivom, so izvedeni s trajnimi in vremensko neodvisnimi vlaknocementnimi ploščami, na delih, ki so zaščiteni z napušči, pa so uporabili primerno zaščiten les sibirskega macesna. Arhitekturno podobo objekta zaokrožujeta zunanja skladiščna lopa in nadstrešek za dva avtomobila. Njuni strehi sta potegnjeni k daljši stranici stanovanjskega dela, kar tvori nadstrešek na terasi.

Funkcionalnost, toplina in privlačna podoba

Leseni objekti nudijo uporabnikom zdravo bivalno ali delovno okolje, saj les znanstveno dokazano na okolico deluje pomirjujoče in sproščujoče. Uporaba lepljenega lesa enostavno rešuje dolge razpone tudi na večjih objektih, obenem pa večji prerezi lepljenih nosilcev dosegajo zelo dobro ognjevarnost brez dodatne zaščite lesa. Tako lahko leseni nosilci ostanejo kot vidni elementi strešne, stropne ali stenske konstrukcije, kar daje prostorom toplino in privlačno podobo. Hiše podjetja CI Produkt so v tem pogledu prepričljiv dokaz izjemne gradnje z lesom.

SLOWOODLIFE_ciprodukt

DATATEKA: STANOVANJSKA HIŠA MT

LETO IZGRADNJE: 2018
VELIKOST OBJEKTA: 750 m2

ARHITEKTURA: Mega Team, d. o. o.

ARHITEKTI: Mojca Basaj Kos, u. d. i. a.

NOTRANJI DIZAJN: Arhideja, d. o. o.

GRADBENE KONSTRUKCIJE: CI Produkt, d. o. o.

NAČIN GRADNJE: Lesena skeletna konstrukcija

GLAVNI IZVAJALEC: CI Produkt, d. o. o.

LOKACIJA: Moste pri Komendi

FOTO: CI Produkt, d. o. o.

VIZUALIZACIJA: Arhideja, d. o. o.

S CI PRODUKTOVIM PODPISOM

SLOWOODLIFE_referenčni_objekti_ciprodukt

HIŠA AM

2020

SLOWOODLIFE_referenčni_objekti_ciprodukt

HIŠA NB

2020

SLOWOODLIFE_referenčni_objekti_ciprodukt

HIŠA KV

2020

SLOWOODLIFE_referenčni_objekti_ciprodukt

HIŠA KD

2015

SLOWOODLIFE_referenčni_objekti_ciprodukt

HIŠA UM

2020

SLOWOODLIFE_referenčni_objekti_ciprodukt

HIŠA MT

2019