5. Dan slovenskega lesarstva

1. 3. 2024

Ljubljana

SPIRIT Slovenija

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pripravljata 5. Dan slovenskega lesarstva. Gre za osrednji nacionalni strokovni dogodek slovenske lesne industrije, ki bo letos potekal 7. marca 2024, v času sejma Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (dvorana Urška). Poleg različnih okroglih miz, strokovnih predavanj in diskusij bo veliko priložnosti za mreženje in mednarodna poslovna srečanja, na dogodku pa si bo možno ogledati tudi razstavo izdelkov študentov in dijakov Višje strokovne šole za les in oblikovanje – Lesarske šole Maribor.

Letošnji dogodek bo ponudil vpogled v aktualno dogajanje na najpomembnejših izvoznih trgih slovenske lesne panoge (Nemčiji, Italiji in Avstriji) ter predstavitve primerov razvoja novih lesnih materialov in inovativne uporabe lesa pri gradnji in obnovi objektov. Predstavljene bodo tudi aktivnosti in razvojne spodbude za lesno panogo, dogodek pa bo vsebinsko zaključila odprta razprava med raziskovalci, podjetji in dobavitelji tehnološke opreme o aktualnih izzivih razvoja v lesni in pohištveni panogi, predvsem v luči prehoda v krožno ekonomijo ter prilagajanja učinkom klimatskih sprememb.

SLOWOODLIFE_dan_slovenskega_lesarstva

Posebno obogatitev dogodka bodo predstavljali razstavljeni izdelki iz lesa študentov in dijakov Višje strokovne šole za les in oblikovanje – Lesarske šole Maribor (več informacij o izdelkih: www.visja.lsmb.si), ki bodo na ogled ves čas trajanja dogodka. SPIRIT Slovenija in gospodarsko ministrstvo z različnimi aktivnostmi že vrsto let spodbujata večjo uporabo lesa v splošni in strokovni javnosti, zadnja leta pa se aktivno osredotočata tudi na promocijo lesarskih poklicev med bodočimi dijaki in študenti. Lesarske poklice vidita kot poklice prihodnosti, saj so možnosti za zaposlitev in nadaljevanje kariere v lesarski panogi za vse tiste, ki se z lesom ukvarjajo na podjeten, tehnološko dovršen in ustvarjalen način, zagotovljene. 

Pred dogodkom bodo v živo in preko spleta potekala tudi mednarodna poslovna srečanja podjetij s področja pohištva, lesene gradnje ter opreme.

Več o programu: tukaj

Ostale novice

LUMAR ZERO EMISSION TOUR 18. aprila 2024

V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo predstavitev individualno prilagojene mansardne hiše Lumar Kaja-M 128. Hiša je namenjena vsem, ki želijo klasično, a hkrati sodobno montažno hišo z optimalnim tlorisom in premišljenimi izvedbenimi detajli…

LUMAR ZERO EMISSION TOUR 6. 4. 2024

V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo prvi pomladni dan odprtih vrat. Na ogled bo izjemno priljubljena in funkcionalno zasnovana pritlična skoraj nič-energijska hiša Lumar Terra-V 158.

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE
USPEŠNE ZGODBE - Agencija Lotos
SLOWOODLIFE_Bivanje_z_lesom_banner