Eleganca in trajnost v majhnem paketu

Francosko podjetje Baluchon je zasnovalo funkcionalno in trajnostno bivalno rešitev na majhni kvadraturi. Kljub temu pa s številnimi steklenimi površinami, ki zagotavljajo obilico naravne svetlobe, Chicorée Tiny hiša ponuja občutek prostornosti in povezanosti z okolico.

SLOWOODLIFE_chicoree
SLOWOODLIFE_chicoree
SLOWOODLIFE_chicoree
SLOWOODLIFE_chicoree
SLOWOODLIFE_chicoree

Lastnika, Julia in Vincent sta želela udoben salon s kavčem, ki se lahko spremeni v posteljo za obiske. V kuhinji sta se odločila za minimalističen pristop, brez hladilnika ali pečice, vendar imata štedilnik z tremi gorilniki in dovolj prostora za shranjevanje hrane. Velika visoka miza je namenjena tako delu kot obrokom, ob tem pa ponuja razgled skozi dolgo drsno okno. Kopalnica je dovolj prostorna in vključuje stranišče, prho, omaro in omarico za shranjevanje. Do zgornjega nadstropja vodi jeklena lestev, ki nosi hrastove stopnice.

Zgoraj je prostorna spalnica, prostor za igro otroka in majhna večnamenska hrastova pisalna miza. Prostor je domačen, detajli v lesu so izjemno so dodelani.

Obilica lesa za ekskluzivno izkušnjo bivanja

Chicorée Tiny hiša je postavljena na dvoosno prikolico in ima zunanjo oblogo iz cedrovega lesa ter aluminijasto streho. Njeno ogrodje je smrekovine, enako tudi njeno pohištvo. Izolacija je iz naravnih materialov – lanu, bombaža in konoplje, kar zagotavlja udobno bivanje v vseh letnih časih. 

Potujoča hiška izraža zavezanost priznanega proizvajalca k trajnosti in prijaznosti do okolja v več pogledih. Uporaba naravnih in recikliranih materialov in energetsko učinkovito načrtovanje ji omogočajo, da ima minimalen ekološki odtis, obenem pa spodbuja trajnosten življenjski slog;
predstavlja premišljeno oblikovanje in trajnostno rešitev za sodoben način življenja. S svojo funkcionalno notranjostjo, uporabo naravnih materialov in premišljeno zasnovo ponuja udobno bivanje na omejenem prostoru, zato pri SLOWOODLIFE z veseljem delimo to inovativno bivalno rešitev tudi z vami.

SLOWOODLIFE_chicoree
SLOWOODLIFE_chicoree
SLOWOODLIFE_banner_GR

Uživamo, ko lahko z vami delimo naše navdušenje do lesa.
Če želite prebrati več takih člankov, vas vabimo, da se naročite na naše novice!

Morda vas zanima tudi:

SLOWOODLIFE_velux_trendi

Living Places – prelomni korak k višji kakovosti bivanja

V današnjem svetu se soočamo z izzivi trajnosti in zdravja, ki zahtevajo inovativne rešitve. V tej luči je pionirski projekt “Living Places”, ki so ga zasnovali in razvili pri Veluxu, skupaj s partnerjema Artelio in EFFEKT, veliko več kot le eksperiment – je prelomni korak v gradbeni industriji, ki nas spodbuja k ponovnemu razmisleku o tem, kako gradimo, živimo in soustvarjamo zdravo okolje za prihodnje generacije.

SLOWOODLIFE_trendi_aleph

Umetnost lesa: čarobna geometrija Alepha Geddisa

Včasih se v življenju srečamo z umetniki, ki ne ustvarjajo le zato, da bi nas očarali s svojimi deli, temveč nas resnično in iskreno navdihnejo. V svetu SLOWOODLIFE smo našli enega takšnih umetnikov v Alephu Geddisu, mojstru rezbarstva in kiparstva, ki je svoje življenje posvetil ustvarjanju z lesom, izjemnim materialom, ki nas vedno znova preseneča s svojo raznolikostjo in globino.

SLOWOODLIFE_tikari_trendi

Večnamenska vrtna soba s cedro na sredini

Da bi zadovoljili potrebe njihove rastoče družine, so naročniki izrazili željo po postavitvi večnamenskega objekta na zadnjem delu njihovega obsežnega vrta. Nastali objekt je edinstven iz dveh razlogov: zaradi dramatične rešetkaste lesene strehe in markantne libanonske cedre kot osrednjega elementa v središču novogradnje