SLOVENSKA LESENA GRADNJA

KAGER VITA NOVA Z RAVNO STREHO

KAGER hiša, d. o. o. / 2022

Ta lesena lepotica z ravno streho spoštuje svojo okolico in se odlično zliva z zeleno kuliso borovcev, ki se spogledujejo z njeno lepoto. Z naravo se neposredno povezuje tudi življenje v njej, saj so kar tri strani hiše popolnoma zastekljene, zato uživa vso svetlobo dneva. Umeščena je na zemljišče, veliko hektar in pol, ob robu gozda stoterih borovcev.

V pritličju se nahajajo bivalni prostori in velika pisarna, v nadstropju pa dve spalnici, vsaka s svojo kopalnico. Tudi iz notranjosti je veličasten pogled na velike steklene površine, ki so v dnevnem prostoru v višino odprte vse do strehe; skozi galerijo ustvarjajo povezavo z zgornjo etažo in se dvigujejo skoraj šest metrov visoko. Lesena konstrukcija je vidna in postavljena v ospredje, poudarja arhitekturno urejenost in navdihuje s poosebljeno eleganco.

Osrednji bivalni prostor zaznamuje barvita marmorna stena, ki kroji v kombinaciji s tlemi iz enakega materiala in velikimi steklenim površinami bleščečo prostorsko refleksijo. Les, steklo in kamen dajejo interierju kijevske princese prav poseben pečat razkošja.

Podatki o objektu

Leto izgradnje: 2022
Velikost objekta:
252 m2
Način gradnje/konstrukcije: stekleno lesni hibrid

 

Avtor fotografij: Kager
Lokacija: okolica Kijevskega jezera, Ukrajina
Arhitektura: Irina Karlikova, u. d. i. a., KAGER Ukrajina 

 

Info/kontakt

Info: https://kager.si
T:
+386 (0)2 788 93 21
E: info@kager.si